Genialus atostogų užkandis iš pitos: 3 receptai, kurie patiks jūsų svečiams

Šį sotų užkandį labai lengva paruošti ir greitai suvalgyti.

Kaip paruošti skanų užkandį iš pitos duonos su sūriu ir kiaušiniu / My koliažas, YouTube ekrano nuotrauka

Jei laukiate svečių, bet nenorite valandų valandas praleisti virtuvėje, šventiniam stalui patiekite pitos užkandžių. Juos labai lengva paruošti, jų nereikia termiškai apdoroti ir jie gražiai atrodo supjaustyti. O pagrindinis jų privalumas tas, kad įdarą galite pasigaminti iš bet kokių šaldytuve turimų produktų.

Pitos užkandis su sūriu, žolelėmis ir česnakais

Pagal šį receptą į suktinuką įvyniojame sūrio ir česnakų įdarą. Gaunamas švelnus ir kartu pikantiškas skonis.

Jums reikės šių produktų:

  • 3-4 pitos lakštai;
  • 300 gramų sūrio;
  • 4 kiaušiniai;
  • 3-4 skiltelės česnako;
  • 100 g majonezo;
  • ryšulėlis žolelių.

Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir sutarkuokite. Tokiu pat būdu susmulkinkite sūrį. Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir išspauskite česnaką. Visus ingredientus sumaišykite su majonezu. Tolygiai aptepkite lavašą įdaru, sudėkite lakštus vieną ant kito ir susukite į tvirtą ritinėlį. Dėkite į šaldytuvą bent valandai.

Šis pitos duonos su lydytu sūriu užkandis tinka šaltas, bet, jei norisi, jį galima iškepti orkaitėje.

Pitos užkandis su krabų lazdelėmis

Susukite klasikines krabų salotas į suktinuką ir paragaukite, kokios jos skanios.

Paruoškite šiuos produktus:

  • 3 pitos duonos;
  • 150 gramų krabų lazdelių;
  • 4 kiaušiniai;
  • 100 gramų sūrio;
  • 1 lydytas sūris;
  • ryšulėlis prieskoninių žolelių;
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Kietai virtus kiaušinius, sūrį ir lazdeles suberkite į atskirus dubenėlius. Labai smulkiai supjaustykite žalumynus. Mikrobangų krosnelėje užšaldykite lydytą sūrį ir taip pat sutarkuokite.

Išklokite patiekalą trimis sluoksniais pita. Kiekvieną lakštą ištepkite šiais įdarais: pirmąjį – majonezu, krabų lazdelėmis, krapais. Antrasis – lydyto sūrio ir kiaušinių mišinys. Trečiasis – likusio majonezo ir sūrio. Suvyniokite į vyniotinį ir palikite šaldytuve bent 4 valandoms.

Pitos užkandis su rūkyta vištiena ir korėjietiškomis morkomis

Patiekalas gaunasi sotus, turintis daug baltymų ir sultingas. Jį galima patiekti net kaip antrąjį patiekalą.

Ingredientų sąrašas:

  • 2 lakštai pitos duonos;
  • 250 g rūkytos vištienos filė;
  • 100 gramų sūrio;
  • 100 gramų salotų lapų;
  • 80 g korėjietiškų morkų.

Kruopščiai nuplaukite salotų lapus. Sūrį sutarkuokite ir mėsą supjaustykite šiaudeliais. Vieną kiekvienos pitos pusę patepkite majonezu.

Paprasti lavašo užkandžiai ruošiami iš dviejų sluoksnių užkandžių / My koliažas, YouTube ekrano nuotrauka

Tuomet išdėliokite produktus taip, kaip parodyta aukščiau pateiktoje nuotraukoje. Pirmiausia pirmąjį pitos lakštą apibarstykite vištiena, o kairiajame krašte uždėkite sūrio. Tada ant viršaus uždenkite antrąjį pitos lakštą, ant jo nuo kairiojo krašto uždėkite salotų ir morkų. Suvyniokite į tvirtą ritinėlį. Patiekite plonais žiedais supjaustytus pitos užkandžius.

Pitos užkandis šventiniam stalui su raudona žuvimi

Šis išskirtinis receptas taps bet kurios šventės hitu.

Pilnas maisto produktų sąrašas:

  • 2 lakštai pitos duonos;
  • 250 g lengvai sūdytos lašišos arba lašišos;
  • 1 agurkas;
  • 200 g grietinėlės sūrio;
  • 100 g salotų lapų;
  • žolelių pagal skonį.

Varškę iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad suminkštėtų. Kruopščiai nuplaukite salotas ir žalumynus. Žuvį supjaustykite kubeliais, o agurkus – žiedais.

Taip pat skaitykite:

Pirmąjį pitos lakštą aptepkite puse sūrio ir paskleiskite ant jo žalumynus bei salotų lapus. Uždenkite antruoju lakštu, pateptu likusiu sūriu. Ant jo išdėliokite lašišą ir agurką. Suvyniokite patiekalą į tvirtą ritinį ir palikite pastovėti bent 2 valandas. Kad užkandis iš plonos pitos atrodytų gražiai, supjaustykite jį aštriu peiliu.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai