Papasakosime, kaip pasigaminti karšto šokolado namuose, kad jis būtų toks pat skanus kaip kavinės gėrimas.
Naminis karštas šokoladas gali būti labai skanus / My koliažas, depositphotos.com nuotr.
Karštas šokoladas su zefyru nuo seno asocijuojasi su namų šiluma ir jaukumu, kurio taip trūksta šaltuoju metų laiku. Tačiau gardžiausius gėrimus dažniausiai tenka pirkti kavinėse, nes miltelių pavidalo analogai dažnai nepateisina lūkesčių.
Parinkome tris paprastus variantus, kaip pasigaminti karšto šokolado namuose. Jų padedami galėsite mėgautis gardžiais gėrimais ir vaišinti savo artimuosius.
Tirštas karštas šokoladas – receptas su kakava
Tai kvapnus ir sotus desertas, kuris žiemos vakarus pripildys ypatinga šiluma. Jam pagaminti imame:
- 300 mililitrų pieno;
- 50 gramų šokolado (70 %);
- šaukštas kakavos;
- cukraus;
- žiupsnelis cinamono arba vanilės;
- plaktos grietinėlės.
Pereikime prie karšto šokolado gaminimo būdo. Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant ugnies. Į jį suberkite kakavą ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Šokoladą smulkiai supjaustykite peiliu ir supilkite į puodą. Maišykite, kol jis ištirps. Kai masė taps vientisa, įberkite cukraus, vanilės arba cinamono skoniui pagerinti.
Supilkite gėrimą į taures ir papuoškite plakta grietinėle.
Karštas šokoladas – klasikinis receptas
Taip pat išsiaiškinome, kaip iš šokolado pagaminti karštą šokoladą. Tam reikia paimti:
- 100 g šokolado (juodojo);
- 500 mililitrų pieno;
- 50 mililitrų grietinėlės;
- vienas valgomasis šaukštas cukraus;
- šaukštelis vanilės ekstrakto.
Šokoladą smulkiai supjaustykite peiliu. Supilkite pieną į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Supilkite šokoladą, cukrų, vanilę ir grietinėlę. Švelniai maišykite, kol masė taps vientisa, bet neleiskite jai užvirti.
Taip pat skaitykite:
Nuimkite nuo ugnies ir lengvai suplakite plaktuvu – turėtų susidaryti lengvos putos. Supilkite gėrimą į puodelius ir patiekite karštą. Galite papuošti šokolado drožlėmis.
Karštas šokoladas – receptas su romu
Galiausiai pasvarstykime, kaip paruošti karštą šokoladą su lengvu alkoholio prieskoniu ir neįtikėtinu skoniu. Tam paimsime:
- 100 g šokolado (juodojo);
- 200 mililitrų pieno;
- 30 mililitrų romo;
- šaukštelis cukraus;
- žiupsnelis cinamono.
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Tada supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai suberkite cukrų, romą ir cinamoną. Išmaišykite ir patiekite šį tirštą desertą.
Norėdami paįvairinti, vietoj karvės pieno galite naudoti kokosų pieną, keisti prieskonius ar alkoholinį gėrimą. Pavyzdžiui, įbėrę žiupsnelį aitriosios paprikos galite pasiekti labiau šildantį poveikį.

