Valymo ekspertai atskleidė, kaip patekti į problemiškiausią virtuvės vietą.
Nuoroda nukopijuota
Ką daryti su nešvarumais tarp kaitlentės ir stalviršio / Koliažas: My, nuotrauka: pexels.com
Sužinosite:
- Kaip išvengti nešvarumų tarp kaitlentės ir stalviršio
- Kaip išvalyti tarpą su valgomąja soda
Tarpas tarp kaitlentės ir stalviršio yra siaura ir sunkiai pasiekiama vieta, kurioje gali atsirasti lašų ir trupinių. Net ir kruopščiausiai valant virtuvę, ne visada pavyksta pakankamai giliai įlįsti į šią erdvę. Tiesą sakant, šiukšles galite tik dar giliau įgrūsti.
Valymo profesionalai pasidalijo, kaip jie susidoroja su trupiniais, riebalais ir lipniais nešvarumais tarp kaitlentės ir stalviršių, kad virtuvė būtų tikrai nepriekaištinga, rašo Martha Stewart.
Jei ieškote greito orkaitės stiklo valiklio, skaitykite straipsnį: Kaip lengvai išvalyti orkaitės stiklo vidų: veiksminga naminė priemonė.
Kaip virtuvėje pašalinti nešvarumus tarp kaitlentės ir stalviršio
Metodas Nr. 1: siurblys
Norėdami išvalyti trupinius iš šios vietos, paimkite rankinį dulkių siurblį su siauru antgaliu ir dvi-keturias minutes siurbkite erdvę tarp stalviršio ir kaitlentės.
Tada ant grindų esančius trupinius pašalinkite šepetėliu su plokščiais galais arba sausa šluoste su plokščiu antgaliu.
Vėl išsiurbkite dulkių siurbliu, kad pašalintumėte visas likusias šiukšles.
Metodas Nr. 2: šluostė su plokščia galvute
Naudojant plokščią mikropluošto šluostę lengva išvalyti siaurą tarpą tarp kaitlentės ir stalviršio.
Švarią šluostę naudokite tik tada, kai orkaitė visiškai atvėsta.
Šluostės galvutę (arba vienkartinę / nuimamą mikropluošto šluostės galvutę) kruopščiai sudrėkinkite karštu vandeniu ir išskalaukite.
Įkiškite plokščiąją šluostės pusę į tarpą tarp stalviršio ir kaitlentės, valydami vieną pusę.
Apverskite šluostės galvutę ir nuvalykite priešingą pusę.
Tęskite, kol šluostė bus švari, prireikus ją išplaukite ir nuspauskite arba pakeiskite mikropluošto antgalį.Prieš naudodami šluostę palaukite, kol paviršiai visiškai išdžius.
Norėdami pašalinti ypač nešvarius nešvarumus, lengvai apipurkškite paviršių universaliu valikliu arba baltojo acto ir vandens mišiniu. Palikite kelioms minutėms, tada kruopščiai nuplaukite paviršius drėgna šluoste ir plokščiu šepečiu.
Metodas Nr. 3: geriamosios sodos pasta
Norint pašalinti įsisenėjusius nešvarumus, ekspertai rekomenduoja naudoti prieinamiausią ir populiariausią priemonę – valgomąją sodą. Ji puikiai pašalina riebalus nesubraižydama stalviršio, o tai ypač svarbu, jei turite akmeninį arba nerūdijančio plieno stalviršį.
Paruoškite tirštą pastą iš valgomosios sodos ir vandens. Į pastą įmerkite dideles vatos vatas arba makiažo valiklių vatos diskelius.
Įmirkytą vatos dalį apvyniokite aplink plonos lazdelės galą (galite naudoti plokščią šluostę ir vienkartinę mikropluošto šluostę).
Tepkite pastą ant plyšio viršaus ir šonų. Tada paviršių nuplaukite švariais, sudrėkintais medvilniniais diskais, skudurėliais arba plokščia šluoste.
Kaip išvengti nešvarumų tarp kaitlentės ir stalviršio
- Įtrūkimams užpildyti naudokite silikoninius kamščius. Jie atsparūs karščiui, tinka maisto produktams ir neleidžia trupiniams patekti į plyšį.
- Plokštės juostelės. Jos panašios į silikoninius kamščius tarpams, tačiau gaminamos specialiai skirtingų medžiagų jungčiai tarp viryklės ir stalviršio. Šios juostelės užpildo tarpus, o kai kurios net turi klijų sluoksnį, kad sandūra būtų užsandarinta iš abiejų pusių.
- Kas savaitę atlikite valymą. Reguliariai siurbliu išsiurbkite ir plokščia šluoste nuvalykite tarpą tarp kaitlentės ir stalviršio, kad nesikauptų nešvarumai.
- Būkite atsargūs ruošdami maistą. Stenkitės nepjaustyti ir nejudinti maisto per šį tarpą – tiesiog perkelkite pjaustymo lentą ar dubenėlius šiek tiek toliau palei stalviršį.
Anksčiau „My” rašė, kodėl keptuvės lieka lipnios net po plovimo ir ką su tuo daryti. Pasirodo, dėl to kalti ne tik maisto likučiai, bet ir sudėtingi cheminiai procesai, vykstantys gaminant maistą.
Jus taip pat gali sudominti:
Apie šaltinį: Martha Stewart
Martha Stewart Living Omnimedia (MSLO) – tai 1997 m. Martos Stewart įkurta bendrovė (nuo 2019 m. priklauso bendrovei „Marquee Brands LLC”). Ji jungia visas verslo linijas, susijusias su Martha Stewart prekės ženklu.
MarthaStewart.com siūlo išbandytus receptus, „pasidaryk pats” projektus, sodininkystės idėjas, lengvus pramoginius patarimus ir įvairius grožio patarimus.
Tikslas – mokyti, įkvėpti ir pateikti idėjų bei produktų, kurie kiekvieną dieną padarytų prasmingesnę, funkcionalesnę ir gražesnę.
Įkūrėja Martha Stewart padeda skaitytojams padaryti visus kasdienio gyvenimo aspektus šiek tiek lengvesnius ir gražesnius.
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite norimą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

