Kaip patenkinti kasdienę baltymų normą: 6 alternatyvos vištienos krūtinėlėms

Mitybos specialistai dažnai pataria į savo mitybą įtraukti daug baltymų turinčių produktų, kad būtumėte sveiki ir augintumėte raumenis.

Kad būtumėte sveiki, turite valgyti pakankamai baltymų / nuotr. depositphotos.com

Baltymai būtini raumenų masei, medžiagų apykaitai, hormonų fonui ir bendrai sveikatai palaikyti. Paprastai tai daroma į mitybos racioną įtraukiant daugiau vištienos krūtinėlės.

Tačiau galite įsigyti ir kitų produktų, kuriuose yra daug baltymų. Anksčiau pasakojome, kiek reikia vaikščioti, kad numestumėte svorio.

Kokie maisto produktai turi daug baltymų

Realsimple kalbėjosi su mitybos specialistais ir ekspertais, kad išsiaiškintų šio klausimo esmę. Jie pasidalijo, kuriuose maisto produktuose yra daug baltymų, ir pasiūlė šešis variantus, iš kurių galima rinktis.

Pasak registruotos dietologės Maddie Pasqiello, baltymai dalyvauja reguliuojant organų veiklą, palaikant imunitetą ir medžiagų apykaitą bei užtikrinant tinkamą hormonų ir neuromediatorių veikimą.

„Jie taip pat labai svarbūs sveikam svoriui palaikyti, raumenų masei auginti ir kaulų sveikatai”, – pridūrė ji.

Remiantis JAV mitybos rekomendacijomis, sveikam sgusiam žmogui reikia vidutiniškai 0,8 g baltymų vienam kilogramui kūno svorio. Tačiau esant aktyviam gyvenimo būdui, nėštumui ar po ligos, traumos ši norma turėtų būti didesnė.

Toliau apžvelkime maisto produktus, kuriuose yra daug baltymų.

Tekstūruoti augaliniai baltymai

Jame yra 44 gramai baltymų vienoje 85 g porcijoje. Kaip nurodė Pasqiello, šis produktas gaminamas iš sojos miltų ir yra puikus baltymų, skaidulinių medžiagų, geležies ir kalio šaltinis.

„Jis gali būti naudojamas kaip veganiška maltos jautienos ar kalakutienos alternatyva, todėl jo galima rasti naminių vegetariškų mėsainių, mėsos kukulių, aitriųjų paprikų ar troškinių receptuose”, – pažymėjo mitybos specialistė.

Konservuoti ilgapelekio tuno konservai

Jame yra

33 gramai baltymų 140 gramų. Mitybos specialistė Drew Rosales sakė, kad tunas turi daugiau baltymų nei krūtinėlė. Be to, jame yra omega-3 riebalų rūgščių, kurios palaiko smegenų, akių ir širdies sveikatą. Ši žuvis dažnai vartojama sumuštiniams, tačiau tinka ir ant salotų.

Tofu

Jame. 30 gramų baltymų 400 g produkto. Tofu turi daug baltymų ir yra neįtikėtinai universalus gaminant maistą. Jis naudojamas sriuboms, suktinukams, maišytoms bulvytėms ir salotoms gaminti.

„Tai ne tik visavertis baltymų šaltinis raumenų masei formuoti ir palaikyti, bet ir mažai žinomas kalcio šaltinis”, – sako Rosales.

Seitanas

Šio produkto 85 gramų porcijoje yra 27 gramai baltymų. Jis gaminamas iš vandens ir kviečių glitimo. Kartais seitane taip pat būna daug geležies. Jo skonis gana blankus, todėl reikėtų dėti daugiau prieskonių. Mitybos specialistai pataria jį ruošti kaip vištieną ar jautieną.

Varškė

200 gramų varškės yra 27 gramai baltymų. Be to, varškėje gausu probiotikų ir kalcio.

„Derinkite ją su uogomis ir granola, įmaišykite į kokteilius arba mėgaukitės su skrebučiais, maltais pipirais ir griežinėliais pomidorų”, – rekomenduoja Rosales.

Be to, varškę galima naudoti gaminant daugybę įvairių patiekalų.

Edamame (sojų pupelės)

27 g baltymų 150 g produkto. Tuo pat metu juose yra dvigubai daugiau geležies nei vištienos krūtinėlėje. Pasak Rosaleso, geležis būtina deguonies pernešimui organizme, taip pat hormonų gamybai. Edamame in galima dėti į košes ir keptus patiekalus.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai