Kaip kepti žuvį be purslų ir kvapo: paprastas triukas

Miltai dažnai sukelia aktyvius aliejaus purslus.

Nukopijuota nuoroda

Kaip kepti žuvį neplakant aliejaus / Koliažas: My, nuotrauka: Freepik

Pagrindinis:

  • Krakmolas arba džiūvėsėliai sumažina purslų kiekį
  • Gausus duonos kepimas sumažina kvapą
  • Žuvis būna sultinga ir apskrudusi

Kepta žuvis tradiciškai laikoma vienu kaprizingiausių patiekalų: aštrus aromatas, riebūs purslai ir ilgas valymas dažnai atbaido nuo jos gaminimo namuose. Tačiau kulinarijos ekspertai patikina – šių nepatogumų galite išvengti tiesiog vienu ėjimu, tiesiog pakeisdami įprastą kepimo ingredientą.

Bendrovė „Oboz” pasakoja, koks produktas padeda išlaikyti švarą virtuvėje, sumažinti kvapą ir kartu žuvį padaryti sultingą ir apetitišką.

Kodėl miltai nėra geriausias pasirinkimas

Miltinė duona atrodo klasikinė, tačiau būtent ji dažniausiai sukelia chaosą virtuvėje. Kepant miltų dalelės greitai sugeria drėgmę ir akimirksniu ją atiduoda, todėl susidaro karšto aliejaus mikrodalelių. Be to, tokia duona beveik nesulaiko kvapo – žuvies aromatas greitai pasklinda po visą butą.

Specialistai pataria miltus pakeisti kitu sausu produktu, kuris sukuria tankesnę ir labiau kontroliuojamą plutelę.

Ką naudoti vietoj miltų

  • Bulvių arba kukurūzų krakmolas – sudaro ploną, sausą plėvelę, kuri „užsandarina” žuvies paviršių ir labai sumažina purslų kiekį.
  • Miltelių pavidalo džiūvėsėliai – suteikia traškią, rusvą plutelę ir gerai išlaiko prieskonius.
  • Grūdų ir prieskonių mišiniai – suteikia storą sluoksnį ir malonią tekstūrą.

Ši danga veikia kaip barjeras: žuvis tiesiogiai nesiliečia su karštu aliejumi, todėl kvapas beveik nesklinda.

Metodo privalumai

  • Krakmolas ir džiūvėsėliai nesudaro „dulkių”, kurios reaguoja su aliejumi.
  • Minimalus kvapas bute. Tiršta plutelė išlaiko natūralų žuvies skonį.
  • Puiki tekstūra. Viduje sultinga, o išorėje tolygiai apskrudusi.
  • Greitis ir paprastumas. Technologija nesiskiria nuo įprasto kepimo.

Kaip teisingai kepti žuvį, kad nesijaustų nemalonus kvapas

  • Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais.
  • Kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Apvoliokite krakmole, džiūvėsėliuose arba specialiame sausame mišinyje.
  • Įkaitinkite minimalų kiekį aliejaus.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
  • Dėkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

Šis paprastas įsilaužimas gali būti tikras išsigelbėjimas tiems, kurie mėgsta žuvį, bet nemėgsta kvapo ir netvarkos po kepimo. Metodas nereikalauja papildomų pastangų, tačiau procesą padaro daug patogesnį ir malonesnį.

Jus taip pat gali sudominti:

Apie šaltinį: The Observer

„The Observer (stilizuotas pavadinimas – Oboz. – ukrainietiškas socialinės ir politinės orientacijos interneto leidinys. Jis buvo įkurtas 2001 m. Jis priklauso Ukrainos politikui ir verslininkui Mychailui Brodskiui. Jis yra „Obozrevatel” redakcinės kolegijos pirmininkas. Vyriausiasis redaktorius yra Orestas Socharas.

Leidinyje pateikiamos socialinės-politinės, kultūrinės ir kitos svarbios naujienos iš Ukrainos ir pasaulio.

Pastebėję klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai