Biudžeto pyragas „4 akiniai”: elementarus arbatos receptas kiekvienai dienai

Erdvus ir drėgnas maniškis patiks kiekvienam, kuris jį išbandys.

Šis pyragas greitai arbatai negali nepatikti / koliažas My, nuotr. depositphotos.com

Jei namuose nėra nieko saldaus, bet norisi pasilepinti – išbandykite šį nuostabų pyragą ant kefyro. Dėl to, kad į jį dedama manų kruopų, jis vadinamas manniku. Pyragas visada gaunasi orus ir drėgnas viduje. O manų kruopos jam suteikia gražią purią struktūrą. Receptą labai lengva įsiminti ir dar lengviau pagaminti.

Purus kefyro maninukas

Patiekalas patiks tiems, kurie mėgsta desertus ant greitos rankos. Užtenka tik pamatuoti reikiamą produktų kiekį, sumaišyti ir pašauti į orkaitę.

Jums reikės šių ingredientų:

  • puodelis miltų;
  • puodelis manų kruopų;
  • stiklinę kefyro;
  • stiklinę cukraus;
  • vienas kiaušinis;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis sodos.

Iš karto įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180°.

Palikite kefyrą ant stalo per naktį arba 24 valandas, kad šiek tiek parūgštėtų. Sumaišykite su manų kruopomis ir palikite 20 minučių išbrinkti. Įmaišykite kiaušinį, druską ir cukrų ir gerai išmaišykite. Miltus persijokite per smulkų sietelį, kad manų košė būtų oro. Įmaišykite į likusį mišinį ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Galiausiai įmaišykite kepimo sodą.

Supilkite mišinį į aliejumi pateptą arba pergamentu išklotą pyrago formą. Kepkite apie 30-40 minučių, periodiškai tikrindami deserto paruošimą dantų krapštuku. Paruoštą maninuką atvėsinkite ant kefyro ir apibarstykite milteliniu cukrumi.

Tai paprasčiausias pagrindinis receptas. Jei norite, kad pyragas būtų saldus ir įdarytas, galite jį perpjauti ir patepti uogiene, kondensuotu pienu ar bet kokiu kitu kremu pagal savo skonį. Taip pat prieš kepdami pagal pageidavimą į patį pyragą įmaišykite vaisių ar uogų.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai