Lašiša kaip restorane: prancūzų šefo receptas

Papasakosime, kaip paruošti lašišą su grietinėlės padažu.

Lašiša su grietinėlės padažu bus dar skanesnė / nuotrauka depositphotos.com

Lašiša yra skanus ir sveikas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Žuvis padės paįvairinti valgiaraštį. Naudodami skirtingus marinatus ir padažus kaskart galite suteikti jai ypatingą skonį.

Kaip paruošti žalią lašišą pagal šefo receptą – toliau medžiagoje. Anksčiau pasakojome, kaip plonai supjaustyti žuvį sumuštiniams.

Kaip paruošti skanią lašišą

Prancūzų virtuvės šefas ir buvęs restorano savininkas Joelis Mielis su „Express” pasidalijo lašišos su kreminiu špinatų padažu receptu.

„Įdedu šviežių špinatų, kad padažas būtų sodrus, aksominis ir šiek tiek rūgštokas”, – pažymėjo kulinaras.

Savo patiekalui jis atskirai kepa lašišos odą, o tai, pasak jo, visada daro įspūdį svečiams, nors pats būdas labai paprastas.

Štai kaip kepti lašišą keptuvėje. Paimkite:

  • du lašišos filė gabalėlius;
  • druskos;
  • pipirai;
  • šaukštas sviesto;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 120 ml sauso baltojo vyno;
  • askaloniniai česnakai;
  • 180 ml dvigubos grietinėlės;
  • šaukštelis Dižono garstyčių;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 60 g šviežių špinatų.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių (170 laipsnių su ventiliatoriumi). Žuvies gabalėlius nuimkite nuo odos, kad ji nebūtų suplėšyta. Kepimo skardoje ant pergamento išdėliokite lašišos gabalėlius ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Apšlakstykite juos ištirpintu sviestu ir pagardinkite prieskoniais.

Taip pat skaitykite:

Uždenkite kitu pergamento lakštu ir prispauskite viršų kuo nors sunkiu ir karščiui atspariu. Tai daroma tam, kad odelės nesusisuktų. Kepkite apie 25 minutes, kol taps auksinės spalvos ir traškios.

Dabar apie padažą. Į puodą supilkite baltąjį vyną ir citrinos sultis. Supilkite smulkintus askaloninius česnakus ir virkite, kol skystis beveik visiškai išgaruos.

Sudėkite garstyčias, grietinėlę ir prieskonius. Virkite ant silpnos ugnies apie dvi minutes. Įmaišykite smulkintus špinatus ir virkite dar 30 sekundžių. Kai odelė iškeps, lašišos filė pagardinkite prieskoniais.

Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant labai mažos ugnies ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite žuvį ir kepkite po dangčiu po dvi tris minutes iš kiekvienos pusės, bet nepridengdami. Džoelis pažymėjo, kad lašiša turėtų būti beveik iškepusi, tačiau jos vidurys vis dar bus šiek tiek rausvas.

Išimkite lašišos filė ir sudėkite į pašildytas lėkštes. Ant viršaus gausiai apipilkite kreminiu špinatų padažu. Papuoškite traškiomis lašišų odelėmis. Žuvį geriausia patiekti su virtomis bulvėmis.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai