Kulinaras pasidalijo gudrybėmis, kurias naudoja pats.
Šefas pasidalijo keptų bulvių receptu / nuotr. depositphotos.com
Keptos bulvės su svogūnais, grybais arba be jokių priedų – puikus garnyro variantas, tinkantis prie bet kokių pagrindinių patiekalų. Tačiau kad šakninė daržovė išeitų traški, reikia laikytis kelių svarbių taisyklių. Tiksliai išsiaiškinkite, nuo ko priklauso ruošiamos daržovės skonis.
Anksčiau pasakojome, kaip kepti bulves, kad jos nepriliptų prie keptuvės.
Kaip kepti keptas bulves – kulinariniai patarimai
Televizijos laidų vedėjas ir virtuvės šefas Jamesas Martinas laikraštyje „Express” paaiškino, kaip kepti bulves, kad jos būtų traškios ir sultingos. Pasak jo, šis gaminimo būdas leidžia kaskart išgauti tobulą garnyrą. Paruošimas užtruks ne ilgiau kaip pusvalandį, tačiau pats procesas yra ilgesnis – kulinaras įspėja, kad teks sugaišti nuo 30 iki 60 minučių.
Pagrindinis receptas, kuriuo dalijasi Martinas, skirtas 6-8 žmonėms, tačiau ingredientų skaičių galite drąsiai koreguoti pagal savo poreikius. Kiekviena šeimininkė gali suprasti, kaip skaniai iškepti bulves – pačioje technologijoje nėra nieko sudėtingo, tačiau svarbu atsižvelgti į subtilybes ir nusipirkti tinkamus ingredientus.
Jums reikės:
- 10 didelių bulvių;
- 50 gramų kiaulienos lašinių;
- du žiupsneliai druskos;
- augalinio aliejaus;
- 3-4 skiltelės česnako;
- rozmarino šakelių.
Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite stambiais gabalais. Iškart įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180-200 laipsnių Celsijaus. Tuo metu paimkite puodą, supilkite vandenį, užvirinkite ir išdėliokite bulves. Virkite jas apie 4-5 minutes arba kol jos taps minkštos. Tuomet vandenį nusunkite per durklą ir šiek tiek pakratykite šakninę daržovę tame pačiame durpyne, atsikratydami skysčio pertekliaus.
Tada paimkite keptuvę, į ją įpilkite kiaulienos taukų, ištirpinkite juos. Ant viršaus supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ir kepkite bulves, kol taps auksinės spalvos. Pabarstykite daržoves druska, kelis kartus pakratykite, kad konservantas tolygiai pasiskirstytų ant produkto, ir išdėliokite ant kepimo skardos arba kepimo inde, pridėdami česnako ir rozmarino. Siųskite į orkaitę 20-30 minučių, tačiau visada atsižvelkite į savo technikos galimybes – garnyras turi tapti auksinės spalvos ir turėti skanią plutelę.

