Ar naudinga valgyti konservuotas pupeles: mitybos specialistas pateikė aiškų atsakymą

Šios konservuotos pupelės yra nebrangios ir jų galima lengvai nusipirkti maisto prekių parduotuvėje.

Ankštiniai augalai yra labai sveiki / nuotrauka depositphotos.com

Laikydami keletą pagrindinių produktų, lengvai paruošite greitus ir maistingus pietus, ypač kai esate pavargę ar turite mažai laiko.

Mitybos specialistė Kathy Drakeford pažymėjo, kad ji visada turi po ranka konservuotų ankštinių daržovių, pavyzdžiui, pupelių, žirnių, avinžirnių ir lęšių, rašo „Health”. Pasak ekspertės, šie produktai yra vieni universaliausių ir turtingiausi maistingųjų medžiagų, be to, jie idealiai tinka greitai vakarienei.

Ankštinėse daržovėse gausu augalinės kilmės baltymų, skaidulų, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Be to, jie yra nebrangūs ir gali būti naudojami įvairiuose patiekaluose.

Ankštinių augalų nauda sveikatai

Širdies sveikata

Ankštinių daržovių vartojimas siejamas su mažesne širdies ir kraujagyslių ligų rizika, nes šiuose maisto produktuose esanti tirpi ląsteliena padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį. Be to, ankštinėse daržovėse esančios skaidulos, kalis ir magnis padeda palaikyti sveiką kraujospūdį.

Taip pat skaitykite:

Svorio kontrolė

Ankštinės daržovės turi mažą glikemijos indeksą, kuris skatina sotumo jausmą, nes lėtina virškinimą ir įsisavinimą bei skatina hormonų, susijusių su sotumo jausmu, išsiskyrimą. Tai svarbu tiek metant svorį, tiek jį palaikant. Tyrimo metu nustatyta, kad ankštinių daržovių dideliais kiekiais valgančių moterų kūno riebalų procentinė dalis buvo mažesnė, o liemens apimtis – mažesnė, palyginti su tomis, kurios jų valgė retai.

Virškinimo trakto sveikata

Ankštinės daržovės veikia kaip prebiotikai ir padeda maitinti naudingąsias žarnyno bakterijas, formuoti sveiką mikrobiomą. Sveikos žarnyno mikrofloros palaikymas yra labai svarbus, kad žarnynas tinkamai funkcionuotų ir sumažėtų rizika susirgti tam tikromis virškinamojo trakto ligomis.

Cukraus kiekio kraujyje kontrolė

Ankštinių daržovių glikeminis indeksas yra žemas, todėl cukraus kiekis kraujyje švelniau reaguoja į angliavandenių turinčius maisto produktus. Tai svarbu 2 tipo diabeto prevencijai ir valdymui.

Iš daugybės turimų ankštinių daržovių konservų dietologė man patarė įsigyti šiuos:

Juodosios pupelės: Pusė puodelio juodųjų pupelių turi 100 kalorijų, 7 gramus baltymų ir 6 gramus skaidulinių medžiagų. Tai taip pat folio rūgšties – vitamino, dalyvaujančio raudonųjų kraujo kūnelių gamyboje, šaltinis. Juodosios pupelės

Avinžirniai: vienoje porcijoje (pusė puodelio) yra 137 kalorijos, 7 gramai baltymų ir 6 gramai skaidulinių medžiagų. Tai taip pat mangano, mineralo, būtino medžiagų apykaitai, šaltinis.

Cannellini pupelės: šios baltosios pupelės yra geras vario, kuris padeda gaminti energiją, šaltinis. Vienoje porcijoje (pusė puodelio) yra 115 kalorijų ir 7 g skaidulinių medžiagų bei baltymų.

Lęšiai: vienoje porcijoje (pusė puodelio) yra 115 kalorijų, 9 gramai baltymų ir 8 gramai skaidulinių medžiagų. Lęšiai yra geras geležies šaltinis ir puikiai pakeičia mėsą.

Daugiau naujienų apie ankštinių daržovių naudą

Anksčiau mitybos specialistai pasakojo, kuriuose maisto produktuose geležies yra daugiau nei kepsnyje. Jie patarė, ypač vegetarams, vartoti lima pupeles, sojas, lęšius ir baltąsias pupeles.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai