Burnoje tirpstančios naminės šavarmos receptas greitam užkandžiui.
Nukopijuota nuoroda
Naminė šavarma – receptas / koliažas: My, nuotrauka: depositphotos.com/
Šavarmą jau seniai daugelis šeimininkių gamina namuose, ypač toks patiekalas padeda, kai nėra laiko ilgai gaminti. Laidoje „Snidanka z 1+1” papasakota, kaip pasigaminti šavarmą su sveiku įdaru, o skoniu ji niekuo nenusileidžia gatvėje gaminamai.
Pagrindinė šio patiekalo paslaptis – šviežios daržovės, minkšta vištiena ir ryškaus skonio padažas.
Naminė šavarma: receptas iš Snidanku z 1+1
Ingredientai
- Įdarui:
- Vištienos filė – 150 g
- Lavašas – 1 vnt.
- Pomidoras – 1 vnt.
- Agurkas – 1 vnt.
- Korėjietiškos morkos – 40 g
- Graikiškas jogurtas – 2 valg.
- Kečupas – 2 valg.
- Majonezas – 2 šaukštai.
- Baltajam padažui:
- Graikiškas jogurtas – 2 valg.
- Majonezas – 2 valg.
- Česnakas – 1 skiltelė
- Žolelės, prieskoniai – pagal skonį
Agurką ir pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais, taip pat galite pridėti griežinėliais pjaustytų kopūstų.
Padažui sumaišykite graikišką jogurtą, majonezą, susmulkintą česnaką, prieskonius ir susmulkintas žoleles.
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, pamarinuokite prieskoniuose ir kepkite arba kepkite, kol apskrus.
Suformuokite šavarmą: pitą patepkite baltuoju padažu, trupučiu kečupo, išdėliokite daržoves, korėjietiškas morkas ir mėsą. Viską susukite į glaudų ritinėlį.
Apkepkite šavarmą ant sausos keptuvės iš abiejų pusių.
Gero apetito!
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad praneštumėte redaktoriams.

