Patiekalas, kuriuo Ševčenka žavėjosi savo laiškuose: grikių koldūnų su varške receptas

Yra viena paslaptis, dėl kurios koldūnai taps neįtikėtinai švelnūs ir neįprasti.

Nukopijuota nuoroda

Grikių koldūnų su varške receptas / Koliažas: My, nuotrauka: pixabay, pexels

Ko išmoksite:

  • Kokį patiekalą mėgo Tarasas Ševčenka
  • Kaip virti grikių koldūnus
  • Ką daryti, jei tešla prilipo prie rankų

Yra vienas patiekalas, kurį dievino Tarasas Ševčenka. Savo laiškuose jis prisipažino, kad grikių koldūnai su varške jam buvo gaminami „tris savaites”. Snidanok z 1+1 pasidalijo receptu, kuriame dera švelnus varškės įdaras ir grikių miltams būdingas skonis.

Grikių miltai sukuria sodrų skonį, suteikia gražią spalvą ir padaro tekstūrą lengvą. O dėl varškės įdaro koldūnai tampa minkšti ir švelnūs.

Grikių koldūnų su grikių miltais receptas

Norint pagaminti grikių koldūnus, reikia atskirai paruošti įdarą ir tešlą.

Tešlos ingredientai:

  • Grikių miltai – 500 g;

  • kvietinių miltų (jei reikia, santykiu 50/50);

  • verdančio vandens – 240 ml;

  • druskos – 2 šaukšteliai;

  • kiaušiniai – 2 vnt.

Įdarui skirti ingredientai:

  • varškė – 1200 g;
  • druskos – 1 valgomasis šaukštas;
  • kiaušiniai – 2 vnt.

Paruošimas

Grikių koldūnams gaminti rekomenduojama naudoti grikių ir kvietinius miltus santykiu 50/50 arba 40/60 (60 % sudaro kvietiniai miltai). Jei tešla bus gaminama tik iš grikių miltų, ji bus lipni ir neišlaikys formos.

Grikių ir kvietinius miltus reikia sumaišyti dubenyje. Reikėtų įberti druskos, įpilti verdančio vandens ir viską greitai išmaišyti, kad tešla išvirtų. Po to jai reikėtų duoti laiko atvėsti, o tada įmušti kiaušinius ir minkyti tešlą, kol taps elastinga. Jei ji prilimpa prie rankų, galima įberti šiek tiek kvietinių miltų.

Žiūrėkite vaizdo įrašą, kaip gaminti grikių koldūnus:

Visus įdarui skirtus ingredientus reikia sumaišyti iki vientisos masės. Tešlą iškočiokite ir išpjaukite apskritimus. Ant šių apskritimų dėkite įdarą ir užspauskite kraštus.

Koldūnus išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Jiems išplaukus, virkite koldūnus ne ilgiau kaip 2 minutes, tada juos išimkite.

Šiuos koldūnus galite patiekti su grietine, svogūnais arba rūgpieniu – viskas pagal savo skonį.

Jums taip pat bus įdomu:

Apie šaltinį: „Snidanok z 1+1”

„Snidanok z 1+1” – 1+1 televizijos kanalo 1+1 ryto laida, kurią rengia „1+1 Media”. Programa trunka tris valandas ir yra ilgiausia tiesioginė rytinė laida Ukrainoje. „Snidanok z 1+1” eteryje pateikiamos naujienos, pramogos, naudingi patarimai ir interviu su įdomiais svečiais. Pasak Vikipedijos, programą sudaro kelios rytinės TSN laidos.

„Snidanok z 1+1” turi savo muzikos studiją, todėl laidoje skamba gyva muzika. „Snidanku z 1+1” „YouTube” kanalą prenumeruoja daugiau nei 500 000 vartotojų.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai