Kaip pasigaminti gardžios kakavos namuose: 3 receptai žingsnis po žingsnio

Parengti 3 skanūs variantai, kaip pasigaminti kakavos be pastangų ir sudėtingumo.

Puodelis karštos kakavos išgelbės bet kokį prastą vakarą / koliažas My, nuotr. depositphotos.com

Kiekviena šeimininkė turi savo būdą, kaip tinkamai paruošti kakavą. Dažnai jis būna „paveldėtas” iš mamos ar močiutės. Kartu nėra prasmės apsistoti tik ties vienu variantu.

Atrinkome 3 skirtingus receptus, kuriuos verta išbandyti, kad paįvairintumėte savo „arsenalą”.

Klasikinis kakavos su pienu receptas

Tai labai paprastas ir pagrindinis būdas, kaip pasigaminti kakavos su pienu. Gėrimas būna sodrus ir kupinas skonio. Dviem porcijoms paimkite:

  • 500 mililitrų pieno;
  • 20 gramų kakavos;
  • žiupsnelis druskos;
  • 30 g cukraus.

Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant ugnies. Į puodelį supilkite kakavą ir cukrų ir lengvai išmaišykite.

Kai pienas bus karštas, po truputį pilkite į puodelį ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite į puodą ir toliau kaitinkite. Atidžiai stebėkite skystį. Kai pakraščiuose atsiras burbuliukų, nedelsdami išjunkite. Pienas ant viryklės gali labai greitai išvirti, todėl nereikėtų jo palikti ir eiti kur nors kitur.

Kakava ant vandens – receptas

Supaprastinta gėrimo versija, tinkanti tiems, kurie nemėgsta pieno skonio. Taip pat šis būdas, kaip paruošti kakavą, geras tuo, kad bus mažiausiai indų. Jam paimame:

  • 300 mililitrų vandens;
  • šaukštelis kakavos;
  • valgomasis šaukštas cukraus;
  • prieskonių pagal skonį;
  • sauja zefyrų.

Į puodelius, iš kurių gersite gėrimą, supilkite kakavą, cukrų ir prieskonius. Užvirinkite vandenį ir supilkite į indus. Gerai išmaišykite, užvirinkite ir išplakite iki vientisos masės.

Taip pat skaitykite:

Verta leisti jam šiek tiek atvėsti, apibarstyti oro zefyrais ir tik tada gerti. Jei norite, galite juos lengvai sudeginti degikliu, kad įgautumėte karamelės skonį,

Pieno ir vandens kakavos receptas

Gėrimas bus sodrus, skanus ir su šiltais vanilės poskoniais. Paruošimui paimkite:

  • trijų valgomųjų šaukštų cukraus;
  • keturis valgomuosius šaukštus kakavos;
  • žiupsnelis druskos;
  • 100 mililitrų verdančio vandens;
  • 700 mililitrų pieno;
  • maišelis vanilinio cukraus.

Paruošę ingredientus, galite pereiti prie to, kaip puode ant pieno ir vandens išvirti kakavą. Į indą supilkite cukrų, kakavą ir druską. Supilkite į jį verdantį vandenį ir virkite dvi minutes ant vidutinės ugnies, maišydami plaktuvu.

Į mišinį supilkite pieną ir toliau kaitinkite. Kai virš paviršiaus pasirodys garai, nukelkite keptuvę nuo ugnies. Supilkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Paruoštą gėrimą supilkite į puodelius ir patiekite. Pagal šį receptą galima pagaminti keturias porcijas.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai