Kaip laikyti supjaustytus avokadus, kad jie nepatamsėtų: paprastas būdas

Yra paprastas būdas, kaip išsaugoti avokadų puseles, kad jos išliktų žalios ir šviežios kelias dienas.

Nukopijuota nuoroda

Kaip laikyti supjaustytus avokadus, kad jie nepatamsėtų / Koliažas: My, nuotrauka: Freepik

Sužinosite:

  • Kaip išsaugoti antrąją avokado pusę?
  • Ką dėti į avokadus, kad jie nebūtų juodi?

Avokadas ant skrebučio jau seniai tapo sveikų pusryčių simboliu, tačiau dažnai sunaudojus pusę vaisiaus, kita dalis greitai patamsėja ir praranda apetitą keliančią išvaizdą. Taip atsiranda nereikalingų atliekų, nes tenka pirkti naują vaisių. My papasakos, kaip išsaugoti supjaustytus avokadus, kad jie išliktų žali ir švieži.

Jei norite sužinoti, kaip greitai suminkštinti kietą avokadą, skaitykite mūsų medžiagą: Užtenka 15 sekundžių: slaptas triukas, kaip padaryti avokadą visiškai minkštą.

Avokadų iš Meksikos ekspertai pasidalijo paprastomis gudrybėmis, kurios padės išlaikyti avokadus apetitą net juos perpjovus. Apie tai rašo Express.

Kaip išsaugoti antrąją avokado pusę?

Rekomenduojame įdėti avokadą minkštimu žemyn į stiklinį ar plastikinį indą, pripildytą vandens, ir padėti į šaldytuvą. Šis būdas išlaiko jį šviežią maždaug dvi dienas, nes neleidžia minkštimui kontaktuoti su oru.

Kitas būdas – sandariai suvynioti pusę avokado į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve. Tai padės sumažinti oksidaciją ir prailginti vaisiaus „gyvenimą”.

Ką dėti į avokadus, kad jie nebūtų juodi?

Kad avokadai ilgiau išliktų žali, tiesiog patepkite minkštimą šviežiomis citrinos arba laimo sultimis. Rūgštis sukuria natūralų barjerą nuo oksidacijos.

Jums gali patikti: Bananai išlieka geltoni net po 26 dienų: tinklaraštininkė atskleidė neįprastą gyvenimo gudrybę

Kai kurie kulinarai taip pat rekomenduoja naudoti alyvuogių aliejų – jis sudaro ploną plėvelę, kuri apsaugo avokadus nuo sąlyčio su oru.

Specialistai pataria dar vieną būdą – avokadus sudėti į sandarų indą kartu su keliais griežinėliais raudonojo svogūno, kurio natūralūs junginiai taip pat apsaugo avokadus nuo patamsėjimo.

Jei vaisių liko daugiau, nei planuojate sunaudoti artimiausiomis dienomis, galite juos paversti tyrele, įpilti šiek tiek citrinos sulčių ir užšaldyti. Tokiu pavidalu avokadas kelis mėnesius išlaikys savo skonį ir naudingąsias savybes.

Pažiūrėkite šį vaizdo įrašą, kaip išsaugoti supjaustytus avokadus, kad jie nebūtų juodi:

Skaitykite daugiau gyvenimo gudrybių:

Apie šaltinį:

. – tai Didžiosios Britanijos naujienų svetainė, susijusi su laikraščiu „Daily Express”, kuris yra vienas seniausių bulvarinių laikraščių Jungtinėje Karalystėje. Svetainė priklauso žiniasklaidos bendrovei „Reach PLC”, kuriai priklauso ir kiti populiarūs leidiniai, pavyzdžiui, „Daily Mirror” ir „Daily Star”.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad praneštumėte apie ją redakcijai.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai