Svogūnus galima marinuoti su įvairiais ingredientais.
Marinuotus svogūnus galima paruošti per kelias minutes / nuotrauka depositphotos.com
Marinuoti svogūnai dažnai vartojami salotoms arba patiekiami prie kebabų, žuvies. Kartu ne kiekvienas gali juos skaniai paruošti. Parinkome keletą variantų, kuriuos verta pasilikti sau šventiniam stalui.
Kaip marinuoti svogūnus salotoms
Tai pats paprasčiausias ir universaliausias receptas. Jam reikia:
- vieno svogūno;
- 120 mililitrų stalo acto (5 %);
- 240 mililitrų vandens;
- valgomasis šaukštas cukraus;
- pusantro arbatinio šaukštelio druskos.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais arba žiedais – jūsų pasirinkimas. Sumaišykite šiltą vandenį, prieskonius ir actą. Perkelkite svogūnų griežinėlius į stiklainį ar dubenį ir užpilkite marinatu.
Uždenkite indą maistine plėvele arba dangteliu. Palikite šaldytuve vienai dienai ir galite naudoti.
Taip pat naudinga žinoti, kaip marinuoti svogūnus, kai turite tik kelias laisvas minutes.
Marinuoti svogūnai per 5 minutes
Tai labai greitas ir veiksmingas paruošimo būdas. Jam atlikti reikia:
- vieno salotinio (violetinio) svogūno;
- vienas svogūnas;
- du valgomieji šaukštai aromatizuoto augalinio aliejaus;
- du valgomieji šaukštai obuolių sidro acto;
- 30 g krapų ir petražolių;
- šaukštas cukraus;
- trečdalis arbatinio šaukštelio druskos.
Svogūnus supjaustykite plonais žiedais ir išskirstykite į dubenį. Pabarstykite druska ir cukrumi, supilkite actą ir išmaišykite šakute. Palikite marinuotis penkias minutes. Žoleles smulkiai supjaustykite ir sudėkite į svogūnus. Supilkite aliejų ir dar kartą išmaišykite. Rezultatas – gauname gardžius marinuotus svogūnus.
Marinuoti svogūnai – receptas su aštriosiomis paprikomis
Pagal šį metodą svogūnai bus aštrūs ir labai neįprasti. Jei norite paeksperimentuoti, verta išbandyti. Paruošimui reikia paimti:
- dviejų svogūnų;
- šešios skiltelės česnako;
- dvi ar trys aštriosios paprikos;
- šakelę kalendros arba petražolės;
- 350 mililitrų vandens;
- 700 mililitrų stalo acto (5 %);
- 200 gramų cukraus.
Paprikas supjaustykite žiedais, o česnaką ir svogūną – vidutinio dydžio gabalėliais. Žoleles stambiai supjaustykite.
Į puodą supilkite vandenį, actą ir cukrų. Virkite, kol ištirps. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite ir sudėkite česnaką.
Taip pat skaitykite:
Svogūnus, paprikas ir prieskonines žoleles sudėkite į stiklainį arba gilų dubenį ir sumaišykite. Supilkite marinatą ir padėkite į šaldytuvą. Marinuoti svogūnai salotoms pagal šį receptą bus paruošti per 4-5 valandas.
Kaip marinuoti svogūnus kebabams
Pagal šį receptą galite paruošti kvapnų ir traškų mėsos užkandį. Paruošimui paimkite:
- dviejų svogūnų;
- keturi šaukštai acto (9 %);
- valgomasis šaukštas druskos;
- šaukštas cukraus;
- stiklinė virinto vandens;
- krapai
Sumaišykite vandenį su cukrumi, druska ir actu. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o žoleles smulkiai sukapokite. Viską sudėkite į dubenį ir atsargiai išmaišykite.
Tada uždenkite dangčiu arba plėvele ir padėkite į šaldytuvo lentyną. Marinuoti svogūnai kebabams bus paruošti maždaug per 20-25 minutes.

