Visos vynuogių veislės yra labai naudingos, tačiau viena iš jų vis dėlto turi daugiau antioksidantų.
Mokslininkai paaiškino, kokios spalvos vynuogės yra naudingiausios / koliažas My, My nuotr., depositphotos.com
Suvalgyti saują vynuogių – puikus būdas gauti porciją vitaminų ir naudingų mikroelementų. Šių uogų gerbėjai tikrai turės gerą sveikatą. Kiekviena veislė turi savų gerbėjų. Tačiau kalbant apie poveikį sveikatai, daugelį domina, kurios vynuogės sveikesnės: raudonosios ar žaliosios.
Mokslininkai nustatė, kokia yra kiekvienos spalvos uogų nauda ir kuri iš jų turi daugiau maistingųjų medžiagų ir vitaminų.
Kurios vynuogės sveikesnės – baltos ar juodos
Pasak leidinio verywellhealth, kiekviena vaisių rūšis turi daug naudingų savybių. Visų veislių vynuogės turi vitamino C, fosforo, magnio, geležies, cinko ir antioksidantų. Tačiau veislės vis dėlto skiriasi. Pagal sudėties skirtumus galite nustatyti, kurios vynuogės yra naudingiausios.
Apibendrinant galima teigti, kad augalo minkštime, sėklose ir odelėje yra antioksidantų – polifenolių ir resveratrolio. Kaip parodė tyrimas, vynuogės yra naudingos širdies ir kaulų sveikatai. Jos padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, gerina regėjimo aštrumą ir mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Kito eksperimento metu nustatytas teigiamas uogų poveikis intelektiniams gebėjimams, ypač žmonėms, turintiems kognityvinių sutrikimų.
Tačiau skirtingos veislės turi savitų savybių. Jas apžiūrėję galite nustatyti, kurios vynuogės yra sveikesnės. Tamsių veislių, vadinamų raudonomis, juodomis arba violetinėmis, vynuogėse yra daugiau resveratrolio. Ši medžiaga pasižymi priešuždegiminėmis ir priešvėžinėmis savybėmis, saugo širdį ir nervų ląsteles.
Taip pat skaitykite:
Be to, tamsiose uogose yra daugiau antocianinų, kurie suteikia joms būdingą spalvą. Šie mikroelementai kovoja su mikrobais ir uždegimais, mažina vėžio riziką ir yra naudingi diabetikams. Taigi, jei nerimaujate, kokios vynuogės yra sveikiausios, rinkitės juodos arba violetinės.
Svetainėje verywellhealth taip pat pateikiama naudingų medžiagų kiekio žaliosiose ir raudonosiose vynuogėse lentelė. Joje tamsioji veislė visomis reikšmėmis, nors ir nežymiai, lenkia šviesiąją. Tai dar vienas atsakymas į klausimą, kokios spalvos vynuogės yra sveikiausios.

