Varškės apkepas „Viskas iki 3”: labai sodrus, o receptą lengva prisiminti.

Minkštas ir purus apkepas gaunasi iš pirmo karto.

Švelnus varškės apkepas labai pavyko / My koliažas, YouTube ekrano nuotrauka

Vienu mėgstamiausių ukrainiečių naminių desertų laikomas varškės apkepas. Idėja genialiai paprasta: visi ingredientai sumaišomi ir kepami formoje. Gaunama švelni vientisa masė, pasižyminti varškės skoniu ir vanilės aromatu. Paprastai patiekalas sumetamas į trupinius jau pirmąją dieną.

Papasakosime, kaip paruošti ypač sultingą varškės apkepą su manų kruopomis. Receptas patiks tiems, kurie nemėgsta sverti kiekvieno produkto, nes visų ingredientų skaičius yra dauginamas iš trijų.

Varškės užkepėlė su manų kruopomis „Iš viso 3”

Patiekalui gaminti imkite ne mažiau kaip 5-9 % riebumo varškę. Negalima gaminti deserto iš neriebaus produkto, antraip jis bus per sausas ir plonas. Svarbu, kad visi ingredientai būtų švieži.

Varškės apkepas gaminamas iš šių ingredientų:

  • 600 g varškės;
  • 3 vištų kiaušiniai;
  • 3 šaukštai grietinės;
  • 3 šaukštai manų kruopų;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 3 valgomieji šaukštai sultenių;
  • trečdalis citrinos;
  • žiupsnelis vanilino;
  • žiupsnelis cukraus.

Jei jums tai per daug paprasta, receptą galite papildyti vaisiais arba pasigaminti įdarą ant viršaus.

Sultenes užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių, kad suminkštėtų. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Pastaruosius sumaišykite su varške, grietine, manų kruopomis, cukrumi, druska ir vanile. Mišinį plakite mikseriu iki vientisos masės.

Į varškės masę įmaišykite sultenių. Nutarkuokite citrinos žievelę smulkiausia tarka ir įmaišykite ją į tešlą. Tada kruopščiai išmaišykite šaukštu, kad neliktų gumuliukų.

Įjunkite 180° orkaitę. Tada atskirame dubenyje plakite baltymus mikseriu iki standžių putų. Tai užtruks apie 5-7 minutes. Šį veiksmą galite praleisti, tačiau tada varškės apkepas su manų kruopomis nebus toks sodrus. Baltymus į pagrindinį mišinį įmaišykite atsargiai ir palaipsniui, kad nesusidarytų oro burbuliukų.

Taip pat skaitykite:

Kepimo formą išklokite pergamentu. Tolygiai paskirstykite tešlą. Varškės apkepą kepkite orkaitėje apie 40-50 min. 180° temperatūros orkaitėje režimu „Viršus + apačia”. Jei norite, kad plutelė paruduotų, likus 10 min. iki pabaigos įjunkite konvekcinę orkaitę.

Patiekalo paruošimą patikrinkite dantų krapštuku. Jei pradūrus jis lieka sausas, desertas paruoštas. Troškinys su varške skanus ir karštas, ir atvėsęs.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai