Aštrūs naminiai krienai gaunasi daug skanesni nei parduotuvėje pirkti padažai.
Pabandykite pasigaminti krienus – klasikinis receptas prieinamas kiekvienam / My koliažas, YouTube ekrano nuotrauka, nuotrauka depositphotos.com
Jei paklaustumėte ukrainiečių, koks yra jų mėgstamiausias padažas, daugelis įvardytų krienus su burokėliais. Dviejų daržovių duetas sukuria malonų deginantį skonį. Užkandis yra 100 % natūralus, o su jo paruošimu gali susidoroti net pradedantieji. Be to, abu augalai turi daug naudingų savybių. Su šiuo padažu šaltibarščiai ar kiaulienos kotletai nušvis naujomis spalvomis.
Paprasčiausias krienų su burokėliais receptas
Gamindami maistą atsižvelkite į tai, kad kuo senesnė šakniavaisinė daržovė, tuo labiau deginanti. Jei norite išgauti švelnų skonį, imkite ne senesnę kaip metų senumo daržovę. Burokėliai gali būti ir žali, ir virti – svarbiausia, kad jie būtų sultingi.
Ukrainietiškų krienų receptą sudaro šie ingredientai:
- penkios krienų šaknys;
- nedidelis burokėlis arba pusė didelio burokėlio;
- šaukštelis cukraus;
- šaukštelis acto;
- pusė arbatinio šaukštelio druskos.
Šakniavaisius kruopščiai nuplaukite, nulupkite odelę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Jei ji sena, rekomenduojama 12 valandų pamirkyti vandenyje – tai grąžins augalui sultingumą. Tada krienus reikia sumalti ant tarkos, mėsmale arba blenderiu. Geriau tai daryti vėdinamoje patalpoje, kitaip aromatas išliks ilgai.
Burokėlius sutarkuokite smulkiausia tarka virš didelio dubens. Tada pertrinkite sultis per sietelį arba marlę. Skystį įmaišykite į krienų mišinį. Jei norite gauti degantį padažą, paties burokėlių minkštimo dėti nereikia. Priešingu atveju mišinį praskieskite burokėliais.
Dabar įberkite prieskonių ir paragaukite patiekalo skonio. Jei reikia, įpilkite daugiau cukraus, acto arba citrinos sulčių. Nepamirškite, kad brandintas mišinys bus aštresnis nei dabar.
Taip pat skaitykite:
Paruošti krienai su burokėliais namų sąlygomis išdėstyti steriliuose stiklainiuose. Masė turi būti tiršta, bet lengvai tepama ant duonos. Jei reikia, praskieskite vandeniu. Palikite užkandį bręsti bent 24 valandas, o geriausia – mėnesį. Per šį laiką ji įgaus prieskonį.
Šis krienų receptas namuose laikomas klasikiniu. Tačiau su juo galima eksperimentuoti. Išbandykite variantą su majonezu arba grietine. O norėdami saldesnio skonio, galite įsikišti ketvirtadalį tarkuoto obuolio.

