Jums nebereikia viryklės: kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę be keptuvės

Pagrindinė paslaptis – suprasti, kaip kiaušinis reaguoja į šilumą. Mikrobangų krosnelėje kiaušinio baltymas ir trynys žaibiškai susijungia.

Nukopijuota nuoroda

Kaip pasigaminti kiaušinienę be keptuvės / Koliažas My, Pixabay/stevepb, Pixabay/jhenning nuotr.

Išmoksite:

  • Trapų glajų galima paruošti tiesiog mikrobangų krosnelėje
  • Pagrindinė paslaptis – suprasti, kaip kiaušinis reaguoja į šilumą.

Yra būdas pasigaminti tobulą kiaušinienę be keptuvės ar viryklės – greitai, švariai ir vos per minutę.

Anksčiau buvo pranešta, kodėl britai nelaiko kiaušinių šaldytuve.

Rezultatas jus nustebins: jis atrodo ir yra panašus į traškų glaistytą kiaušinį, tačiau jis ruošiamas tiesiog mikrobangų krosnelėje, rašo „Express”.

Pagrindinė paslaptis – suprasti, kaip kiaušinis reaguoja į šilumą. Mikrobangų krosnelėje kiaušinio baltymas ir trynys sustingsta žaibiškai, tačiau svarbu jų neperkaitinti, kad nesusidarytų guminė masė. Šiek tiek sviesto ir tikslus laiko parinkimas viską pakeičia.

Šiam kulinariniam triukui reikės:

  • vieno kiaušinio;
  • valgomasis šaukštas augalinio aliejaus (alyvuogių aliejaus, saulėgrąžų aliejaus ar net sviesto, kad būtų sodresnio skonio);
  • mikrobangų krosnelėms tinkamo dubenėlio arba puodelio;
  • popierinį rankšluostį.

/ Infografika: My

Kaip gaminti maistą:

  • Pirmiausia indo dugną ištepkite aliejumi, kad kiaušiniai nepriliptų;
  • Įmuškite kiaušinį ir šakute lengvai pradurkite trynį (tai būtina, nes kitaip kaitinant jis gali sprogti);
  • Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dubenį uždenkite popieriniu rankšluosčiu: tai neleis kiaušiniui „šaudyti” ir padės jį išlaikyti minkštą.
  • Dėkite į mikrobangų krosnelę visu pajėgumu 45-60 sekundžių (priklausomai nuo prietaiso galios);
  • Po signalo palaukite dar minutę – kol kiaušinis ilsėsis, jis pats pasieks tobulą konsistenciją.

Kiaušiniai paruošti. Minkšti baltymai, švelnūs tryniai ir jokio vargimo su įrankiais – skanus glaistytas kiaušinis paruoštas vos per minutę.

Kiaušinienės gaminimo paslaptis: ekspertų patarimai

Vos du neįprasti ingredientai įprastai kiaušinienei gali suteikti visiškai naują skonį. Išbandykite ispanišką variantą su chorizo ir mančego sūriu. Šis lengvai pagaminamas patiekalas nustebins sodriu skoniu, o jį lengva paruošti net namų virtuvėje.

Žiūrėkite vaizdo įrašą – tobulo omleto paslaptis:

Šiame vaizdo įraše žiūrovai sužinos, kaip pasigaminti tobulą purią omletą, kuris gali sugrąžinti prisiminimus apie nerūpestingus darželio rytus. Švelnus ir aromatingas omletas su pienu – tikras vaikystės skonis.

Autorė pasidalys paslaptimis, kaip pasigaminti tokį pat minkštą ir orų patiekalą kaip darželyje. Receptas paprastas, nereikalaujantis daug laiko ir tikrai suteikiantis malonumą nuo kiekvieno kąsnio.

Anksčiau buvo pranešta, kad iš vienos paslapties gaunama tobula kiaušinienė. Svarbiausia kepant kiaušinienę yra užtikrinti tinkamą temperatūrą. Kaitlentė turi būti gerai įkaitusi iki vidutinio stiprumo.

Prisiminkite, anksčiau Myas rašė apie tai, kad kiaušiniai bus švieži ištisus metus: kur juos dėti. Vienoje neįprastoje vietoje kiaušinius galima laikyti visus metus, ir vis tiek jie išliks švieži.

Daugiau naujienų:

Apie šaltinį:

. – tai Didžiosios Britanijos naujienų svetainė, susijusi su laikraščiu „Daily Express”, kuris yra vienas seniausių bulvarinių laikraščių Jungtinėje Karalystėje. Svetainė priklauso žiniasklaidos bendrovei „Reach PLC”, kuriai priklauso ir kiti populiarūs leidiniai, pavyzdžiui, „Daily Mirror” ir „Daily Star”.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad praneštumėte apie ją redakcijai.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai