Jis gali tapti net kenksmingas: viena vieta, kurioje niekada nelaikykite šokolado

Šokolado laikymo sąlygos daro didelę įtaką jo skoniui.

Nukopijuota nuoroda

Kaip laikyti šokoladą / koliažas: My, nuotrauka: pixabay

Sužinosite:

  • Kas turi įtakos šokolado galiojimo laikui
  • Ką reiškia balta šokolado danga

Beveik visi žmonės mėgsta šokoladą. Tai saldumynai, stebinantys savo skoniu ir teikiantys tikrą malonumą. Todėl daugelis žmonių nori pailginti jo galiojimo laiką neprarasdami skonio.

Bendrovė „My” nusprendė išsiaiškinti, kaip tinkamai laikyti šokoladą.

Jus taip pat gali sudominti: Tikrai užteks iki pavasario: kokią daržovę reikėtų laikyti šalia bulvių.

Ar galima šokoladą laikyti šaldytuve

Maisto laikymo ekspertas JoshHoustonas atskleidė, kad prieštaringai vertinamas klausimas, ar laikyti šokoladą šaldytuve, ar spintelėje, skaldo daugelį šeimų, o aršūs kiekvieno būdo šalininkai dažnai ginčijasi dėl teisingo būdo, rašo express.co.uk.

Tačiau jis pažymėjo, kad laikyti šokoladą šaldytuve kenksminga dėl kelių priežasčių.

„Pirma, dėl to, kad šokoladas gali lengvai sugerti kitų šaldytuve esančių maisto produktų skonį. Antra, jei šaldytuve laikote saldumynus, galite pastebėti, kad dėl šalčio jie gali tapti neskanūs. Tai atima dalį malonumo ir malonumo, kurį gali suteikti šokoladas”, – rašoma ataskaitoje.

Kodėl šokoladas tampa baltas

Dažnai pastebima, kad šokoladas įgauna nepatrauklią baltą išvaizdą, tarsi būtų supelijęs. Taip atsitinka ir dėl šaldymo.

„Kita didelė problema yra spalvos pasikeitimas, kuris atsiranda, kai dėl drėgmės šaldytuve atsiranda „cukraus apnašų”, t. y. kai cukrus iškyla į paviršių”, – sako ekspertas.

Kur geriausia laikyti šokoladą

Eksperto teigimu, geriausia šokoladą laikyti spintelėje.

Jis taip pat pridūrė, kad ideali šokolado temperatūra yra 12-18 laipsnių Celsijaus, nes bet kokia aukštesnė temperatūra gali jį ištirpdyti.

„Taip pat įsitikinkite, kad šokoladas nėra veikiamas tiesioginių saulės spindulių, nes tai ne tik sukelia „cukraus apnašas”, bet ir yra vienas iš veiksnių, lemiančių šokolado tirpimą. Cukraus apnašas vis tiek saugu valgyti, tačiau jos atrodys ne taip patraukliai, o skonis gali būti šiek tiek kitoks”, – pabrėžė jis.

Kiek laiko galima laikyti šokoladą

Laikymo laikas priklauso nuo šokolado rūšies:

  • juodojo – iki 2 metų;
  • pieno – iki 1 metų;
  • baltas – iki 4-6 mėnesių.

Šie laikotarpiai galioja, jei jie tinkamai saugomi. Ypač verta prisiminti, kad pieniniame ir baltajame šokolade yra pieno riebalų, kurie greičiau genda.

Kokių maisto produktų nereikėtų laikyti šaldytuve / Infografika: My

Taip pat skaitykite:

Apie šaltinį:

. – tai Didžiosios Britanijos naujienų svetainė, susijusi su laikraščiu „Daily Express”, kuris yra vienas seniausių bulvarinių laikraščių Jungtinėje Karalystėje. Svetainė priklauso žiniasklaidos bendrovei „Reach PLC”, kuriai priklauso ir kiti populiarūs leidiniai, pavyzdžiui, „Daily Mirror” ir „Daily Star”.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad praneštumėte apie ją redakcijai.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai