Desertus su moliūgais tikrai verta pabandyti paruošti šio gardaus produkto sezono metu.
Ne kiekviena šeimininkė gali pagaminti tokį sūrio pyragą / My koliažas, nuotr. ekrano nuotr.
Rudens-žiemos laikotarpis yra idealus metas gaminti patiekalus su moliūgais. Šis pigus sezoninis produktas gerai laikosi ir yra pigus. Desertai su juo ypač skanūs.
Išsiaiškinome, kaip pasigaminti moliūgų sūrio pyragą. Anksčiau taip pat skelbėme, kaip pasigaminti pyragaičius.
Moliūgų sūrio pyragas – šefo receptas
Buvusi virėja ir kulinarijos ekspertė Taylor Ann Spencer pasidalijo išbandytu šio pyrago receptu su „Delish”.
Moliūgų sūrio pyragas ruošiamas orkaitėje. Jam reikia paimti:
- 225 g sausainių;
- 270 gramų cukraus (+ du valgomieji šaukštai pagrindui);
- ketvirtadalis arbatinio šaukštelio druskos;
- penki šaukštai minkšto sviesto;
- šaukštelis malto cinamono;
- šaukštelis malto imbiero;
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto;
- ketvirtadalis arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių;
- 225 g grietinėlės sūrio;
- keturi dideli kiaušiniai;
- 425 g moliūgų tyrės;
- du arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto.
Pasak virėjo, moliūgų sūrio pyragas greitai paruošiamas, bet ilgai kepa ir atvėsta. Iškepusį jį reikia kelias valandas palaikyti šaldytuve. Jei nusprendėte šiuo desertu vaišinti svečius, kepimą turėtumėte pradėti dieną prieš apsilankymą.
Orkaitės centre pastatykite lentynėlę ir įkaitinkite ją iki 175 laipsnių temperatūros. 23 cm skersmens kepimo indą ištepkite sviestu.
Pradžiai pasigaminsime pagrindą. Sausainius, cukrų ir druską sutrinkite mikseriu. Sumaišykite trupinius su sviestu. Šį mišinį paskleiskite į formą, kad suformuotumėte dugną ir šonus. Šaukštu arba stikline jį sutankinkite.
Taip pat skaitykite:
Kepkite apie 10 minučių ir atidėkite į šalį, kad atvėstų. Pereikime prie pyrago įdaro.
Įmaišykite cukrų ir prieskonius. Sudėkite kreminį sūrį ir kelias minutes plakite mikseriu, kol taps minkštas ir kreminis. Toliau plakite, po vieną įmušdami kiaušinius, o tada – moliūgų tyrę.
Pripildykite didelį puodą vandens ir užvirinkite. Padėkite kepimo formą su pagrindu ant didelio folijos lakšto ir užspauskite kraštus, kad indas būtų sandarus.
Į pagrindą supilkite moliūgų įdarą. Paruoškite didelį kepimo indą ir įdėkite į jį deserto formą, suvyniotą į foliją. Į pirmąjį indą supilkite verdantį vandenį taip, kad vanduo siektų maždaug iki sūrio pyrago formos vidurio.
Viską atsargiai perkelkite į orkaitę ir kepkite apie 85-105 minutes. Kraštai turėtų visiškai sustingti, o vidurys judinant turėtų likti šiek tiek svyrantis.
Palikite sūrio pyragą atvėsti formoje maždaug valandai. Tada išimkite iš formos, atvėsinkite iki kambario temperatūros ir padėkite į šaldytuvą bent keturioms valandoms, o geriausia – per naktį. Prieš patiekdami papuoškite plakta grietinėle.

