Net ir pirmas blynas pavyks puikiai, jei žinosite keletą gudrybių.
Nukopijuota nuoroda
Blynų, kurie neplyšta, paslaptis / Koliažas: My, nuotrauka: pixabay
Išmoksite:
- Ką dėti į blynus
- Kaip tinkamai kepti blynus
Blynai yra universalus ir labai skanus patiekalas, tačiau iškepti juos tobulai – tai vis dar užduotis su žvaigždute. Vis dėlto yra keletas gudrybių, su kuriomis blynus galima paruošti be didelių pastangų.
Jus gali sudominti: Kaip paruošti sultingą vištienos filė: penkios skanios mėsos paslaptys.
Myas sužinojo, kad blynų kepimo paslaptimis „TikTok” pasidalijo ukrainiečių tinklaraštininkė Alina Burlaka.
Kaip tinkamai paruošti blynų tešlą
Kad blynai išeitų tobuli, svarbu laikytis kiaušinių proporcijų. Jie turi įtakos blynų spalvai ir struktūrai.
„Vienam litrui pieno dedu 6 vienetus, nes jei kiaušinių per mažai, blynas plyšta, jei daug kiaušinių – jis tampa panašus į omletą”, – aiškino tinklaraštininkė.
Į blynus, net ir nesaldžius, taip pat reikėtų dėti cukraus. Dėl Maillard’o reakcijos jis suteiks blynams auksinę plutelę. Be cukraus blynai bus visiškai šviesūs.
„Kad tešla būtų be gumuliukų, skystį įpilkite palaipsniui. Aš jo įdedu maždaug po tris. Geriausia būtų, jei tešlai duotumėte bent 30 minučių pailsėti. Bet vis dėlto, jei liko keli erzinantys gumulėliai, tešlą galite pertrinti per sietelį. Taip ji bus 100 proc. vientisa, – pridūrė Burlaka.
Blynus reikia kepti ant gerai įkaitintos keptuvės su minimaliu kiekiu aliejaus tik pirmajam blynui. Jis sudaro ploną sluoksnį tarp tešlos ir keptuvės.
Žiūrėkite vaizdo įrašą, kaip tinkamai kepti blynus:
Taip pat skaitykite:
Apie asmenį: Alina Burlaka
Alina Burlaka yra Ukrainos tinklaraštininkė, savo tinklaraštyje socialiniuose tinkluose skelbianti vaizdo įrašus kulinarine tema. Alina pasakoja apie įvairius receptus ir maisto gaminimo paslaptis.
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad praneštumėte redakcijai.

