Verdant spagečius labai svarbu laikytis tinkamų proporcijų.
Nukopijuota nuoroda
Pagrindinė skanių spagečių paslaptis / Koliažas: My, nuotrauka: pixabay, ekrano nuotrauka iš vaizdo įrašo
Sužinosite:
- Ką dėti į puodą prieš verdant spagečius
- Kiek laiko verda spagečiai
Iš pirmo žvilgsnio net vaikas gali išvirti spagečius. Tačiau kyla klausimas, kad ne visi jie būna skanūs. O viskas dėl to, kad daugelis žmonių nežino apie svarbų nisą.
Myas sužinojo, kaip tinkamai išvirti spagečius, kad jie nesuliptų. Apie tai savo „YouTube” kanale papasakojo ukrainiečių virtuvės šefas Eugenijus Klopotenka.
Nuo ko priklauso spagečių skonis
Yra keletas veiksnių, kurie turi įtakos spagečių paruošimui. Svarbiausia pasirinkti tinkamus makaronus, jie turėtų būti pagaminti iš kietųjų kviečių. Be to, dauguma žmonių daro klaidą sūdydami vandenį, kuriame verdami spagečiai, „iš akies”.
Klopotenko sako, kad svarbu atsižvelgti į vandens ir druskos proporcijas. Vienam litrui skysčio turėtų būti 10 g druskos. Tai gyvenimo gudrybė, užtikrinanti, kad spagečiai išeis skanūs.
„Makaronų virimas priklauso ne tik nuo vandens kiekio ir makaronų kokybės, bet ir nuo druskos kiekio, kuris bus jūsų keptuvėje”, – pabrėžė jis.
Be to, virtuvės šefas pataria į vandenį įpilti šiek tiek aliejaus ir virti spagečius ne ilgiau kaip septynias minutes. Kita svarbi taisyklė – makaronų neplauti. Anksčiau taip buvo daroma, nes makaronai būdavo prastos kokybės.
Žiūrėkite vaizdo įrašą, kaip tinkamai išvirti spagečius:
Taip pat skaitykite:
Apie asmenį: Yevgeniy Klopotenko
Jevgenijus Viktorovičius Klopotenko – ukrainiečių virėjas, restoranų savininkas, socialinis aktyvistas, tinklaraštininkas ir televizijos laidų vedėjas. Jis yra restorano „Prieš šimtą metų” (Kijevas) ir bistro „Kiti” (Lvovas) vienas iš įkūrėjų, populiarios ukrainiečių kulinarijos svetainės klopotenko.com autorius, rašo Vikipedija.
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redaktorius.

