Šį skanėstą galės pasigaminti bet kuri šeimininkė.
Skanių marinuotų žiedinių kopūstų gali kiekviena šeimininkė / nuotrauka depositphotos.com
Marinuotų žiedinių kopūstų galima pasigaminti ir vasarą, ir žiemą – ši daržovė parduotuvėse parduodama beveik ištisus metus, tik jos kaina skiriasi priklausomai nuo sezono. Vis dėlto, jei norite, kad traškūs marinuoti žiediniai kopūstai atsidurtų ant jūsų stalo, užrašykite sėkmingiausius receptus.
Skaniausi marinuoti žiediniai kopūstai su morkomis ir paprikomis
Pikantiškas užkandis, kuris neabejotinai patiks visiems ukrainiečiams – jis ruošiamas labai paprastai, o jūs patirsite didžiulį malonumą.
Ingredientai: – Kiaušiniai iš ukrainietiškos daržovės:
- 1 kg žiedinių kopūstų;
- 0,5 kg pipirų;
- 0,5 kg morkų;
- ryšulėlis petražolių;
- 200 ml saulėgrąžų aliejaus;
- 170 ml 9 % acto;
- 250 g cukraus;
- 2-3 šaukštai druskos;
- 6 skiltelės česnako;
- 1 šaukštelis maltų pipirų;
- 1 litras atvėsinto verdančio vandens.
Švieži žiediniai kopūstai turi būti supjaustyti žiedynais, nuplauti po tekančiu vandeniu. Morkas nulupkite, sutarkuokite arba supjaustykite plonais šiaudeliais, tą patį padarykite su paprikomis. Susmulkinkite česnaką ir susmulkinkite petražoles. Nedideliame puode užvirinkite pusantro litro vandens, sudėkite kopūstus, palaukite, kol skystis vėl užvirs, ir virkite juos 5 minutes, tada išimkite į sietelį ir atvėsinkite.
Atskirame dubenyje paruoškite marinatą: sumaišykite litrą šalto verdančio vandens, aliejų, actą, druską, cukrų, pipirus ir česnaką, gerai išmaišykite, kol ištirps. Į plastikinį dubenį sudėkite atvėsusius kopūstus, morkas, paprikas ir petražoles, supilkite marinatą, išmaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite indą į šaldytuvą per naktį, kad daržovės marinuotųsi. Ryte turėsite paruoštus marinuotus žiedinius kopūstus – receptas, kaip matote, elementarus, tačiau užkandis gaunasi labai skanus.Korėjietiški marinuoti žiediniai kopūstai
Dar vienas sėkmingas daržovių ruošimo būdas – jis gaunasi aštresnis nei pirmajame recepte, bet taip pat praverčia.
Ingredientai: 1:
- vienas žiedinis kopūstas (svoris apie 600 g);
- vieną morką;
- dvi skiltelės česnako;
- ryšulėlis petražolių;
- šaukštelis maltos kalendros;
- pusė arbatinio šaukštelio maltų raudonųjų pipirų;
- trys šaukštai citrinos sulčių;
- trys šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
- pusantro valgomojo šaukšto cukraus;
- druskos.
Pradėkite taip pat, kaip ir pirmiau pateiktame recepte – kopūstus supjaustykite žiedynais, nuplaukite, išvirkite verdančiame vandenyje, nusausinkite ir atvėsinkite. Į atskirą nedidelį puodą supilkite 4-5 valgomuosius šaukštus kopūstų sultinio, 2 šaukštelius druskos, cukrų, citrinos sultis ir aliejų. Pastatykite ant ugnies ir virkite, kol cukrus ir druska ištirps. Nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite morkas, sumaišykite jas dubenyje su kopūstais ir smulkintomis petražolėmis.
Taip pat skaitykite:
Į tą pačią vietą suberkite per presą išspaustą česnaką, maltą kalendrą ir raudonąją papriką. Užpilkite daržoves marinatu, išmaišykite, įdėkite į šaldytuvą 1 valandai. Marinuotas korėjietiškas žiedinis kopūstas gerai įsigers, jei per tą laiką porą kartų jį pamaišysite.

