Įdomus obuolių pyrago receptas.
Nuoroda nukopijuota
Obuolių pyragas – receptas / koliažas: My, nuotrauka: instagram.com/dari.buuulvsk/ screenshot
Obuolių pyrago sezonas jau prasideda, todėl pats metas jį pasigaminti pagal šį receptą. Pyragas gaunasi drėgnas viduje ir traškus išorėje, o karamelizuoti obuoliai puikiai dera tarpusavyje. Kas gali būti geriau už gabalėlį kvapnaus pyrago su puodeliu arbatos vėsią rudens dieną?
Beje, jei turite rudojo cukraus, būtinai jį naudokite ir tešloje, ir įdarui, tada pyragas bus gražios karamelinės spalvos, be to, tai turi įtakos skoniui, praneša Myas su nuoroda į dari.buuulvsk.
Obuolių pyragas – receptas
Ingredientai:
Įdaras:
- 5 dideli obuoliai
- pusės citrinos sultys
- 60 g rudojo cukraus
- 50 g sviesto
- 2 šaukšteliai cinamono
Tešlai:
- 190 g sviesto (kambario temperatūros)
- 180 g rudojo cukraus
- 2 kiaušiniai
- 300 g miltų
- 15 g vanilinio cukraus
- 10 g kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Obuolius nulupkite, išimkite šerdį ir supjaustykite mažais kubeliais.
Sudėkite obuolius į gilią keptuvę, suberkite cukrų, cinamoną ir sviestą, viską išmaišykite ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 5 min.
Tešlai dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir viską išplakite iki purios masės.
Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite.
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir paskleiskite jame tešlą.
Padarykite tešloje įdubimus ir sudėkite obuolius.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes, leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir galite patiekti.
Gero apetito!
Žiūrėkite vaizdo įrašą, kaip gaminti obuolių pyragą:
Jus gali sudominti:
Apie asmenį: dari.buuulvsk
dari.buuulvsk yra populiari ukrainiečių kulinarinio tinklaraščio autorė socialiniame tinkle „Instagram”. Tinklaraščio autorė reguliariai skelbia įdomius išskirtinių patiekalų receptus. Tinklaraštį dari.buuulvsk yra užsiprenumeravę daugiau kaip 3 tūkst. instagramo vartotojų.
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

