Saldūs kopūstai „Peliustka” per kelias minutes sprogsta nuo stalo.
Labai skanūs kopūstai Pelyustka – klasikinis receptas su burokėliais / My koliažas, YouTube ekrano nuotrauka
Aromatiniai kopūstai Pelyustka yra labai skanus patiekalas, kuris ruošiamas pridėjus burokėlių. Užkandis yra neįprastos rausvos spalvos ir primena rožių žiedlapius. Ant bet kokio šventinio stalo jis bus paskleistas per kelias minutes. Burokėliai daržovėms suteikia sodraus salstelėjusio skonio, o marinatas – pikantiškumo.
Sužinokite, kaip pasigaminti klasikinį kopūstą „Pelyustka” – receptas labai paprastas, jame yra kiekvienam ukrainiečiui pažįstamų ingredientų. Nesigailėsite, net jei pagaminsite trigubą porciją.
Kopūstai Pelyustka su burokėliais – ukrainietiškos klasikos receptas
Gaminimui geriau imti ne jaunus, o senus kopūstus – jie bus traškiausi. Ir rinkitės cukrinių veislių burokėlius.
3 litrų stiklainiui reikės šių ingredientų:
- nedidelė kopūsto galva;
- vienas burokėlis;
- trys skiltelės česnako.
Taip pat paruoškite marinatui skirtus produktus:
- litrą vandens;
- keturis valgomuosius šaukštus cukraus;
- trys šaukštai acto;
- du valgomieji šaukštai druskos;
- du šaukštai sviesto;
- penki žirneliai pipirų;
- du lauro lapai.
Tokie greitai paruošiami kopūstai „Pelustka” ruošiami labai paprastai: supjaustytos daržovės užpilamos sūrymu ir paliekamos marinuotis.
Bobas reikia nuplauti ir supjaustyti vidutinio dydžio kvadratėliais. Burokėlius reikia supjaustyti plonais pusžiedžiais, česnaką labai smulkiai sukapoti. Jei norite, kad patiekalas būtų aromatingesnis, galite burokėlius prieš tai iškepti orkaitėje.
Marinatui paruošti užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį visus kitus ingredientus. Kopūstai Pelustka ukrainietiškai perkeliami į stiklainį sluoksniais su burokėliais ir česnakais. Užpilkite daržoves sūrymu. Užsukite dangtelį ir pakratykite. Padėkite indą į šaldytuvą – po 3 dienų daržovės bus marinuotos ir paruoštos valgyti.
Jei mėgstate aštresnę Pelustką su burokėliais, galite įdėti aštriosios paprikos arba padidinti česnako kiekį.

