Sultingas tingus įdarytas kopūstas orkaitėje: toks skanus, kad kotletai jam net neprilygsta

Apetiški tinginių įdaryti kopūstai orkaitėje gaunasi labai sultingi.

Kaip orkaitėje paruošti tingus įdarytus kopūstus – du sėkmingi receptai / My koliažas, „YouTube” ekrano nuotrauka

Jei neturite noro ar galimybių gaminti įprastų įdarytų kopūstų, pabandykite pasigaminti tinginių. Jų nereikia vynioti į kopūstus, todėl gaminimo procesas (neskaičiuojant kepimo) trunka ne ilgiau kaip 15 minučių. O ir patys gaminiai gaunasi sultingi, sotūs ir daug skanesni už kotletus.

Žinodami, kaip pasigaminti tinginių įdarytus kopūstus, galėsite minimaliomis pastangomis paruošti prabangią vakarienę. Bendras principas paprastas – smulkinti kopūstai sumaišomi su malta mėsa, po to patiekalas iškepamas.

Naminis tinginių įdarytas kopūstas orkaitėje

Prieš kepdami iš anksto įkaitinkite orkaitę ir paruoškite gilų karščiui atsparų kepimo indą.

Orkaitėje kepamų sultingų tinginių įdarytų kopūstų ingredientai:

  • penki šimtai gramų maltos mėsos;
  • vieną svogūną;
  • vieną morką;
  • du šaukštai aliejaus;
  • trys šimtai gramų kopūstų;
  • šimtas gramų apvalių ryžių;
  • vienas kiaušinis;
  • vienas lauro lapas;
  • druskos, prieskonių, prieskoninių žolelių pagal skonį;
  • du valgomieji šaukštai pomidorų pastos;
  • du valgomieji šaukštai vandens;
  • du šimtai gramų grietinės.

Ryžius virkite, kol jie pusiau išvirs (apie 10 minučių). Sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Kepkite daržoves, kol jos taps auksinės spalvos. Susmulkinkite žalius kopūstus.

Sumaišykite faršą su ryžiais, keptomis daržovėmis, kopūstais ir kiaušiniu. Pagardinkite prieskoniais ir druska pagal pageidavimą. Šlapiomis rankomis formuokite kotletus arba mėsos kukulius. Tinginių įdarytus kopūstus paskleiskite orkaitėje ant skardos arba aliejumi pateptoje formoje.

Padažui sumaišykite vandenį, pomidorų pastą ir grietinę. Jei norite, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, česnaku ar žalumynais. Užpilkite ant įdarytų kopūstų, kad jie būtų visiškai apsemti. Į formą taip pat įdėkite lauro lapą.

Tinginių įdarytus kopūstus kepkite 180° orkaitėje apie 40 minučių. Tada padidinkite temperatūrą iki 220° ir kepkite dar 5 minutes, kad gautųsi apetitą kelianti plutelė.

Tinginių įdaryti kopūstai daugiafunkcinėje keptuvėje

Taip paruoštas patiekalas pasižymi ypatingu minkštumu. Jei palyginsite abu tinginių kopūstų gaminimo būdus, receptas orkaitėje užtrunka trumpiau, tačiau produktai nebus tokie sultingi.

Toliau pateikiamas ingredientų sąrašas:

  • trys šimtai gramų maltos mėsos;
  • trys šimtai gramų kopūstų;
  • aštuoniasdešimt gramų apvalių ryžių;
  • vieną morką;
  • vieną svogūną;
  • vienas kiaušinis;
  • dvi skiltelės česnako;
  • vienas lauro lapas;
  • du šaukštai aliejaus;
  • druskos, pipirų;
  • šimtas penkiasdešimt mililitrų vandens;
  • tris valgomuosius šaukštus grietinės;
  • du valgomieji šaukštai pomidorų pastos.

Ryžius kelis kartus perplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 20 minučių. Susmulkinkite kopūstus nedideliais kvadratėliais. Susmulkinkite svogūną ir sutarkuokite morką. Kepkite aliejuje „Kepimo” režimu apie 10 minučių.

Taip pat skaitykite:

Į faršą įmaišykite kiaušinį, ryžius, keptas daržoves ir smulkintą česnaką. Pagardinkite prieskoniais. Iš įdarytų kopūstų suformuokite bet kokią formą. Atskirai sumaišykite padažui skirtus ingredientus – vandenį, grietinę ir pomidorų pastą.

Tingus įdarytus kopūstus virkite daugiafunkcinėje viryklėje „Troškinimo” arba „Košės” režimu. Į dubens dugną įpilkite šaukštą aliejaus, išdėliokite produktus ir supilkite padažą. Taip pat įdėkite lauro lapą. Virkite patiekalą po uždaru dangčiu apie 60 minučių.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai