Papasakosime, kaip namuose greitai paruošti aromatingą obuolių pyragą.
Obuolių pyragą lengva pasigaminti namuose / koliažas My, nuotr. depositphotos.com, flickr
Kepiniai su obuoliais jau seniai tapo rudens-žiemos laikotarpio vizitine kortele, nes šaltais vakarais visada norisi jaukių desertų.
Yra daugybė skirtingų obuolių pyrago gaminimo būdų. Daugelyje pasaulio šalių yra savų šio pyrago receptų. Atrinkome tris įdomius variantus, kuriuos verta išbandyti.
Obuolių pyragas su grietine
Tai labai paprastas obuolių pyragas, kuris puikiai tinka po sunkios dienos. Jam pagaminti reikia:
- 200 mililitrų grietinės;
- du kiaušiniai;
- penki rūgštūs obuoliai;
- puodelis cukraus;
- puodelis miltų;
- šaukštelis raugo.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nulupkite obuolius ir supjaustykite skiltelėmis. Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Tada įmaišykite grietinę ir miltus, kad neliktų gumuliukų. Tešla bus vidutinio tirštumo.
Kepimo formą išklokite pergamentu ir patepkite aliejumi. Į ją supilkite pusę tešlos ir sudėkite vaisių griežinėlius. Ant viršaus supilkite likusią tešlą ir išlyginkite mentele. Kepkite apie 35-40 minučių.
Prancūziškas obuolių pyragas
Šis obuolių pyragas gaminamas su pienu. Galite imti bet kokius norimus vaisius. Kepimui reikia paimti:
- 900 g obuolių;
- 70 gramų miltų;
- 100 mililitrų pieno;
- du kiaušiniai;
- 50 gramų cukraus;
- šaukštelis vanilinio cukraus;
- šaukštelis raugo;
- žiupsnelis druskos;
- 20 g sviesto;
- 20 mililitrų citrinos sulčių.
Dubenyje plakite kiaušinius su druska, cukrumi ir vanile iki šviesios spalvos. Į tešlą supilkite ištirpintą sviestą ir kambario temperatūros pieną ir išmaišykite.
Į dubenį persijokite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą gerai išsukite, kad neliktų gumuliukų. Ji bus gana skysta.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo tarpu nulupkite obuolius ir supjaustykite juos plonais griežinėliais. Kuo plonesni, tuo geriau. Vaisius užpilkite citrinos sultimis.
Taip pat skaitykite:
Supilkite obuolius į tešlą ir gerai išmaišykite. Formą išklokite pergamentu ir patepkite riebalais. Į formą sudėkite tešlą ir obuolius ir kepkite apie 50 minučių.
Atvėsinkite pyragą formoje ir kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Tuomet galite jį išimti, supjaustyti gabalėliais ir prieš patiekiant papuošti.
Obuolių pyragas su kefyru
Galiausiai apsvarstykime dar vieną paprastą ir nebrangų receptą. Pyragas išeis purus, minkštas ir labai kvapnus. Paruošimui imame:
- 250 mililitrų kefyro;
- trys kiaušiniai;
- 100 mililitrų augalinio aliejaus (bekvapio ir beskonio);
- 200 gramų cukraus;
- 160 g miltų;
- 10 gramų raugo;
- 650 g obuolių;
- penki gramai vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- du gramai malto cinamono.
Obuolių pyragui skirtus vaisius geriau rinktis saldžiarūgščius ir su tankiu minkštimu. Riebalų kiekis kefyre nėra svarbus, tačiau kuo jis didesnis, tuo kefyras skanesnis.
Kambario temperatūros kefyrą ir kiaušinius dubenyje išplakite iki vientisos masės. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Tada įmaišykite cukrų, vanilę, cinamoną ir druską. Po truputį suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, kad neliktų gumuliukų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu nulupkite obuolius ir supjaustykite juos plonais griežinėliais. Gerai išmaišykite ir perkelkite į aliejumi išteptą formą. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių.

