Vienas biudžetinis produktas, kurį turi visi, paverčia įdarytus kopūstus meno kūriniu.
Įdarytus kopūstus geriausia troškinti piene / My koliažas, ekrano nuotrauka
Daugelis šeimininkių žino, kaip gaminti įdarytus kopūstus – receptai perduodami iš kartos į kartą, tačiau jie vargu ar ryškiai skiriasi vienas nuo kito. Paprastai troškinant patiekalas užpilamas vandeniu, tačiau tai nėra pats geriausias variantas. Sužinokite, ko dėti į įdarytus kopūstus, kad jie būtų sultingi ir minkšti.
Kaip paruošti skanius įdarytus kopūstus – laiko patikrintas receptas
Tikriausiai nėra moters, kuri nenorėtų savo kulinarinių įgūdžių privesti iki absoliutaus. Toks noras galioja gaminant sudėtingus patiekalus, o gaminti paprastesnius – pavyzdžiui, kaip pasigaminti įdarytus kopūstus, žino kiekviena. Tačiau net ir tokiai, atrodytų, nesudėtingai vakarienei yra paslaptis, kurią naudojant galima gerokai pagerinti ir kopūstų, ir mėsos skonį.
Gudrybė slypi produkte, kurį reikėtų užpilti ant jau susuktų „suktinukų”, todėl jei vis dar nenutuokiate, kuo troškinti farširuotus kopūstus – pabandykite įpilti pieno. Esame tikri, kad rezultatas jus sužavės, o prie įprasto recepto su vandeniu grįžti nenorėsite.
Sudedamosios dalys: 1:
- 15-20 kopūstų lapų;
- 300 g maltos mėsos;
- 0,5 puodelio virtų ryžių;
- 2 svogūnai;
- 1 morką;
- 500 ml bet kokio riebumo pieno;
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos;
- 3 skiltelės česnako;
- druskos, pipirų, aliejaus.
Pagal šią technologiją gausite nuostabius įdarytus kopūstus – receptas paprastas, bet labai geras. Pirmiausia reikia paimti kopūstą, nuplauti, išpjauti odelę ir daržovę įmesti į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite, kol suminkštės, tada išimkite ir atskirkite lapus.
Išvirkite ryžius, kol jie pusiau išvirs, sumaišykite su žalia malta mėsa ir vienu tarkuotu svogūnu. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Antrąjį svogūną supjaustykite kubeliais, sudėkite ant įkaitintos keptuvės, pateptos aliejumi, sudėkite tarkuotas morkas. Kepkite daržoves, kol jos taps auksinės spalvos, sudėkite pomidorų pastą, druską ir pipirus, kepkite dar penkias minutes.
Vieną kopūsto lapą padėkite ant lentos, plaktuku daužykite, kad pašalintumėte sustorėjimą, arčiau platesnio krašto sudėkite faršą iš maltos mėsos ir ryžių. Suvyniokite dovbets, pirštais stipriai suspausdami kopūstą, kad troškinant produktas nesubyrėtų. Tokiu pat principu suvyniokite likusius suktinukus.
Taip pat skaitykite:
Apkepkite įdarytus kopūstus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos, tada perkelkite į puodą ar katilą, užpilkite pienu ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir virkite 20 minučių.
SVARBU: Virimo metu pienas gali susigerti, tačiau to nereikia bijoti – tiesiog šaukštu pašalinkite išrūgas, o į įdarytus kopūstus supilkite daržovių padažą ir virkite dar 20 minučių.

