Šeima visada prašo daugiau: kaip pasigaminti tingus įdarytus kopūstus puode ir ant keptuvės

Tinginių įdaryti kopūstai keptuvėje ir puode išeis vienodai skanūs.

Tinginių įdaryti kopūstai ruošiami labai paprastai / nuotrauka depositphotos.com

Daugeliui žmonių vaikystė – geriausias ir nerūpestingas laikas. Dažnai jis siejamas su kokiomis nors šventėmis ar maistu, nes kas gi pamirš labai tingius kopūstus pagal močiutės receptą, kurie buvo ruošiami su meile ir šiluma.

Parengėme du gardžius šio patiekalo receptus.

Tinginių įdaryti kopūstai – keptuvės receptas

Pirmiausia apsvarstykite tokį paprastų pietų ar vakarienės variantą. Jam reikia paimti:

  • 250 g baltagūžių kopūstų;
  • 300 gramų maltos mėsos;
  • 100 gramų ryžių;
  • viena morka;
  • vieną svogūną;
  • vienas valgomasis šaukštas pomidorų pastos;
  • 200 mililitrų vandens;
  • augalinis aliejus;
  • druska;
  • pipirai.

Svogūnus ir kopūstus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, o morkas sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite morkas bei svogūnus. Nepamirškite jų pamaišyti, kad daržovės tolygiai iškeptų.

Kai jos apkeps, supilkite faršą. Svarbu ją mentele susmulkinti mažais gabalėliais ir nuolat maišyti, kol mėsa pakeis spalvą.

Į keptuvę supilkite nuplautus ryžius ir supilkite vandenį. Sudėkite pomidorų pastą, prieskonius, kopūstus ir gerai išmaišykite. Kai patiekalas užvirs, uždenkite dangčiu ir sumažinkite kaitinimą iki minimumo. Taip tingiai įdarytus kopūstus keptuvėje virkite apie valandą.

Patiekite patiekalą su grietine. Dėl grožio ant viršaus galite pabarstyti smulkintų žolelių.

Tinginių įdaryti kopūstai puode – paprastas receptas

Šį patiekalą galite paruošti ir gilesniame inde, kad jo užtektų keliems kartams arba svečių priėmimui. Įdarytiems kopūstams imame:

  • 400 g baltagūžių kopūstų;
  • 600 g maltos mėsos;
  • puodelis ryžių;
  • vidutinio dydžio svogūnas;
  • vienas kiaušinis;
  • šešis šaukštus miltų;
  • šešis valgomuosius šaukštus grietinės;
  • trys šaukštai pomidorų pastos;
  • 100 mililitrų augalinio aliejaus;
  • druskos;
  • pipirai.

Prieš pradėdami virti tinginį įdarytą kopūstą puode, turite pasiruošti produktų. Įdarą galima nusipirkti arba pasigaminti patiems namuose. Ryžiai gerai nuplaunami, užpilami šaltu švariu vandeniu ir išverdami. Išvirus keletą minučių pavirti ir nusausinti ant sietelio.

Kopūstai supjaustomi nedideliais kubeliais ir sudedami į dubenį. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite maždaug dešimčiai minučių. Tada jį taip pat reikia nusausinti per sietelį.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morkas sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir pakepinkite svogūnus bei morkas, kol suminkštės.

Taip pat skaitykite:

Dubenyje sumaišykite ryžius, maltą mėsą, kopūstus ir keptas daržoves. Pagardinkite prieskoniais ir įmuškite kiaušinį.

Viską išmaišykite, kad mišinys gerai suliptų. Jei suskyla, įmuškite papildomą kiaušinį. Šlapiomis rankomis formuokite įdarytus kopūstus, pamirkykite miltuose ir kepkite aliejuje, kol paruduos iš abiejų pusių. Sudėkite juos į puodą storu dugnu. Sumaišykite pomidorų pastą su grietine ir įpilkite karšto vandens, kol padažas taps panašus į skystą kefyrą. Pagardinkite jį prieskoniais ir supilkite į įdarytus kopūstus. Jei padažas jų nepadengia 90 %, įpilkite daugiau vandens.

Virkite ant vidutinės ugnies, kol skystis užvirs. Tada uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite apie 30 minučių.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai