Sotus pirmasis patiekalas su haliuški patiks kiekvienam, kuris jo paragaus.
Aromatinga sriuba su haluškomis Poltavos stiliumi ruošiama gana paprastai / My koliažas, YouTube ekrano nuotrauka
Turbūt nėra ukrainiečio, kuris nemėgtų Poltavos haluškų. O jei purius produktus sujungsite su kvapniu sultiniu, gausite puikią sriubą. Šis antrasis patiekalas laikomas ukrainiečių virtuvės klasika. Jis bus laukiamas bet kurioje šeimoje.
Pabandykite patys pasigaminti sriubą su haluškomis – receptas jus nudžiugins savo paprastumu ir puikiu produktų deriniu. Švelnūs tešlos produktai įprastą vakarienę pavers kulinarijos šedevru.
Skani sriuba su haliuški – ukrainietiškas receptas
Sultinys paprastai verdamas iš liesos vištienos. Manoma, kad šiam patiekalui labiau tinka lengvas pagrindas, tačiau galima vartoti ir kiaulieną.
Sriubos sudedamosios dalys yra šios:
- trys šimtai gramų vištienos filė;
- dvi bulvės;
- vieną morką;
- vieną svogūną;
- vienas lauro lapas;
- šaukštas saulėgrąžų aliejaus;
- prieskonių ir druskos pagal skonį.
O tešlai, skirtai galuškėms, pagal receptą siūloma naudoti šiuos produktus:
- du kiaušiniai;
- šimtas gramų miltų;
- du valgomieji šaukštai vandens;
- šaukštelis aliejaus;
- žiupsnelis druskos.
Sriubą su galuškėmis be mėsos galite virti ir daržovių sultinyje – ji bus ne mažiau skani.
Vištienos filė nuplaukite, išvalykite nuo plėvelių ir kaulų. Dėkite į puodą su vandeniu ir lauro lapu. Virkite apie 40 minučių ant silpnos ugnies, prireikus nugriebkite putas. Tada mėsą išimkite, supjaustykite batonais ir grąžinkite į sriubą su galuškėmis.
Sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną. Daržoves apkepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol taps auksinės spalvos (apie 5 min.). Bulves nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į sultinį kartu su keptuve. Virkite apie 15 minučių.
Taip pat skaitykite:
Per tą laiką iš visų išvardytų ingredientų užminkykite tirštą tešlą. Supjaustykite gabaliukais peiliu arba suspauskite pirštais. Kai bulvės bus pusiau išvirtos, į sriubą reikia sudėti haliukus. Patiekalą virkite dar 5-10 minučių (priklausomai nuo galuski dydžio) ir palikite kuriam laikui pastovėti po dangčiu.
Paruoštą patiekalą patiekite su šviežiomis žolelėmis ir, jei norite, su grietine. Sriubą su galuškais ir mėsa galima laikyti ne ilgiau kaip 2 dienas.

