Minkšti pyragai su šia tešla ilgai negenda.
Tešla ant kefyro pirožkams gaunasi labai oro / koliažas My, nuotr. pixabay
Erdvią tešlą pirožkams galima pagaminti ir nededant mielių. Tam naudojamas kefyro ir sodos mišinys. Veikiant pieno rūgšties bakterijoms, masė pakyla ir tampa minkšta kaip pūkas. Tokie produktai gaunasi sodrūs ir ilgai nesugenda. Dar vienas didelis recepto pliusas – jo paprastumas. Tešla užmaišoma vos per 5 minutes ir ją galima naudoti iš karto.
Tobula pyrago tešla be mielių
Norint, kad kepiniai taptų purūs, rekomenduojama 1-2 dienas palaikyti kefyrą pastovėjusį arba palikti jį per naktį kambario temperatūroje. Taip jis bus daug skanesnis. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad recepte naudojamas tik vištienos trynys be kiaušinio baltymo, nes dėl pastarojo tešla tampa standi.
Visas ingredientų sąrašas:
- du šimtai septyniasdešimt mililitrų 3% kefyro;
- keturi šimtai gramų miltų;
- šaukštas sviesto;
- šaukštas cukraus;
- šaukštelis druskos;
- vienas kiaušinio trynys;
- pusė arbatinio šaukštelio geriamosios sodos;
- įpilkite pagal skonį.
Iš šio kiekio išeis apie 10 gaminių. Tokią tešlą paplotėliams galima kepti, tačiau skaniausi gaminiai bus kepti aliejuje. Įdaras gali būti saldus arba sūrus.
Kefyrą išmaišykite ir pašildykite maždaug iki kūno temperatūros. Įdėkite kiaušinio trynį, druską ir cukrų, supilkite aliejų. Supilkite 2/3 miltų, išmaišykite. Tada įberkite sodos ir likusius miltus. Svarbu laikytis šios tvarkos. Jei iš karto įbersite kepimo sodą, mišinys iškils anksčiau laiko ir nusės.
Taip pat skaitykite:
Rankomis užminkykite minkštą elastingą tešlą kefyro paplotėliams. Jei ji lips prie rankų, prireikus galite įberti daugiau miltų. Paruoštą masę palikite po rankšluosčiu, kad 15 minučių išbrinktų. Tai būtina, kad miltai neįgautų sodos skonio.
Po to galima naudoti greitai paruošiamą tešlą kepamiems paplotėliams. Padalykite ją į lygias dalis, iškočiokite ir pripildykite įdaro. Gaminius kepkite keptuvėje su dideliu kiekiu aliejaus po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Tada sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kurie sugers riebalų perteklių.

