Papasakosime, kaip kepti bulves orkaitėje kaimišku stiliumi ir rankovėje.
Bulvės orkaitėje leis pamaitinti visą šeimą iš karto / koliažas My, nuotr. depositphotos.com
Orkaitėje keptos bulvės yra skanus ir labai paprastas patiekalas. Jums reikia paruošti produktus, sudėti juos į kepimo formą ir pašauti į orkaitę. Dėl to galite gauti sočius pietus ar vakarienę visai šeimai, neįdėdami daug pastangų.
Parinkome 3 receptus, pagal kuriuos galima pagaminti nuostabių keptų bulvių.
Bulvės rankovėje
Pradėkime nuo to, kaip kepti bulves orkaitėje. Rankovė leidžia užtikrinti tolygų produkto įkaitimą ir greitesnį kepimą. Patiekalui imame:
- kilogramo bulvių;
- dvi morkos;
- trys pomidorai;
- 250 gramų grybų;
- didelis svogūnas;
- trys skiltelės česnako;
- du šaukštai augalinio aliejaus;
- druskos ir prieskonių pagal skonį.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nulupkite bulves, svogūnus, morkas ir grybus. Bulves supjaustykite kubeliais, svogūnus – stambiais gabalėliais, morkas – apskritimais, pomidorus – griežinėliais, o grybus – keturiais gabalėliais.
Daržoves pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir pridėkite smulkintų česnako skiltelių. Viską sudėkite į rankovę ir apšlakstykite aliejumi. Vieną rankovės pusę suriškite, o kitą – ranka ir šiek tiek pakratykite, kad pasiskirstytų aliejus. Užriškite kitą rankovės pusę ir kepkite orkaitėje apie valandą.
Keptos bulvės – receptas su sūriu ir šonine
Šis skanus patiekalas paįvairins jūsų valgiaraštį. Orkaitėje keptos bulvės sugers šoninės skonį, o grietinė ir sūris suteiks švelnumo ir sultingumo. Paruošimui paimkite:
- kilogramo bulvių;
- 150 g šoninės arba kumpio;
- druskos;
- krapai;
- 5-6 šaukštus grietinės;
- dvi ar trys skiltelės česnako;
- 100 g kietojo sūrio.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nulupkite daržoves ir supjaustykite nedideliais gabalėliais arba apskritimais. Šoninę supjaustykite kubeliais. Šiuos ingredientus supilkite į dubenį, sudėkite prieskonius, grietinę, susmulkintas žoleles ir susmulkintą česnaką. Gerai išmaišykite.
Taip pat skaitykite:
Viską sudėkite į kepimo formą ir kepkite, kol bulvės suminkštės. Tai užtruks apie 25-30 minučių. Tada apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę dar dešimčiai minučių.
Kaimiško stiliaus bulvės – receptas
Tai labai ryškus ir aromatingas patiekalas, kurį verta pagaminti bent kartą. Jam paruošti reikia turėti:
- kilogramo bulvių;
- 8-10 skiltelių česnako;
- 4-6 šaukštai aliejaus;
- keturios-šešios šakelės rozmarino arba čiobrelių;
- druskos;
- pipirai.
Stenkitės pasirinkti vienodo dydžio bulves. Gerai jas nuplaukite, bet nelupkite. Bulves virkite, kol jos bus pusiau išvirusios (15-20 minučių).
Išimkite jas iš puodo ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Bulves supjaustykite ketvirčiais. Paimkite kepimo indą ir supilkite aliejų. Šepetėliu patepkite juo indo dugną ir kraštus. Į formą sudėkite bulvių griežinėlius.
Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių. Į bulves formoje sudėkite česnaką. Pagardinkite prieskoniais ir ant viršaus uždėkite žolelių šakelių. Jei neturite šviežių čiobrelių / rozmarinų, galite naudoti džiovintus čiobrelius / rozmarinus.
Bulves kepkite orkaitėje konvekciniu arba grilio režimu apie 10-15 minučių. Bulvės turėtų pasidengti rusva plutele. Patiekalą geriausia patiekti karštą.

