Šios salotos su puikiu sluoksnių deriniu tikrai patiks visiems.
Kaip pasigaminti švelnias sluoksniuotas salotas su grybais / My koliažas, YouTube ekrano nuotrauka, nuotrauka depositphotos.com
Sluoksniuotos salotos – puiki idėja šventei ar savaitgaliui. Toks patiekalas yra sotus ir maistingas, kiekvienas jo sluoksnis jaučiamas atskirai ir kartu puikiai dera su kitais. Į receptą įeina visiems pažįstami ingredientai. Paragavus jo, skanėstas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu.
Sluoksniuotos salotos „Tenderness” su vištiena, grybais ir sūriu
Šiame patiekale ingredientai smulkiai supjaustomi, išdėliojami atskirais sluoksniais ir aptepami majonezu. Mėsos ir vaisių derinimo mėgėjai į receptą gali įtraukti ananasų, kukurūzų ar vynuogių.
Paruoškite šiuos produktus:
- viena vištienos filė;
- du šimtai gramų grybų;
- šimtas gramų sūrio;
- trys kiaušiniai;
- vienas svogūnas;
- šaukštas saulėgrąžų aliejaus;
- šimtas penkiasdešimt gramų majonezo;
- druskos, pipirų, žolelių pagal skonį.
Vištieną nuplaukite, sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite 15-20 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sultinio rekomenduojama neišpilti – tai puikus pagrindas pirmiesiems patiekalams.
Kietai išvirkite kiaušinius (apie 10 min.), perkelkite juos į šaltą vandenį. Atskirkite trynius nuo baltymų. Pirmuosius sutarkuokite smulkiausia tarka. Sumaišykite su vištienos filė, įpilkite porą šaukštų padažo (galite pasigaminti naminio majonezo) ir padarykite vientisą masę.
Svogūną smulkiai supjaustykite, o grybus nuplaukite ir supjaustykite plokštelėmis. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite svogūnus, kol jie įgaus auksinę spalvą. Supilkite grybus ir kartu kepkite dar apie penkias minutes. Jei norite, kad sluoksniuotos salotos su keptais grybais būtų pikantiškesnės, įdėkite ir skiltelę česnako.
Taip pat skaitykite:
Baltymus ir sūrį sutarkuokite per stambią tarką. Dabar išdėliokite sluoksniuotas salotas su keptais grybais ir vištiena, kiekvieną sluoksnį patepdami majonezu. Pirmiausia dėkite pusę trynių ir mėsos masės. Tada pusę grybų, baltymų. Tada vėl pakartokite sluoksnius su mėsa ir grybais. Ant viršaus patiekalą gausiai pabarstykite sūriu.
Paruoštas sluoksniuotas salotas su vištiena įdėkite į šaldytuvą porai valandų. Patiekdami apibarstykite žolelėmis arba papuoškite kitu būdu savo nuožiūra.
Pagal šį receptą taip pat galite paruošti sluoksniuotas salotas su kumpiu vietoj mėsos. Šį patiekalą paruošite greičiau, nes nereikia virti filė.

