Be aliejaus ir be rūpesčių: purūs sūrio pyragaičiai orkaitėje, kurie nesupelija

Orkaitėje kepami sūrio pyragaičiai, kurie yra minkšti viduje ir traškūs išorėje.

Sūrio pyragaičiai orkaitėje / My koliažas, pexels nuotr.

Minkšti sūrio pyragaičiai yra mėgstamiausias daugelio ukrainiečių pusryčių pasirinkimas. Paprastai jie kepami keptuvėje, tačiau tai užima daug laiko. Norint iškepti kalną produktų, teks sugaišti daugiau nei valandą. Kitas dalykas – sūrio pyragaičiai orkaitėje. Kepami ant kepimo skardos skanėstai gaunasi ne mažiau sultingi ir traškūs, be to, reikalauja mažiausiai pastangų. Ir visa tai be lašelio aliejaus.

Paprasti sūrio pyragėliai orkaitėje – klasikinis receptas

Ruošiant imkite sausą sūrį, kurio riebumas apie 5-9 %. Jei produkte yra daug išrūgų, pirmiausia jas reikia išspausti rankomis.

Jums reikės šių produktų:

  • keturi šimtai gramų varškės;
  • šimtas gramų miltų;
  • du dideli kiaušiniai arba vienas mažas kiaušinis;
  • du valgomieji šaukštai cukraus;
  • žiupsnelis sodos arba kepimo miltelių.

Taip pat pasiruoškite silikoninį kilimėlį ar formeles, stiklinę ar ketaus keptuvę arba aliejumi pateptą kepimo skardą. Nekepkite ant pergamento, nes šie sūrio pyragėliai dažnai prilimpa.

Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180°. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, miltais, kepimo milteliais ir cukrumi. Jei norite, įmaišykite abrikosų arba sultenių. Iš mišinio suformuokite rutuliukus ir suplokite. Apvoliokite miltuose ir sudėkite į kepimo indą.

Kepkite 10-20 minučių, tada apverskite ir kepkite dar 10 minučių. Kad sūrio pyragaičiai orkaitėje būtų ypač minkšti ir pūstųsi, rekomenduojama varškę pertrinti per sietelį, o kepimo metu po forma padėti skardą su vandeniu.

Sūrūs sūrio pyragėliai – receptas orkaitėje

Receptas patiks tiems, kurie nemėgsta saldžių dalykų. Be cukraus patiekalas nesubyrės. Produktus rekomenduojama patiekti su laiškiniais česnakais arba sūdyta lašiša, nors jie skanūs ir vieni.

Paruoškite šiuos produktus:

  • penki šimtai gramų varškės;
  • šimtą dvidešimt gramų miltų;
  • vienas kiaušinis;
  • žiupsnelis druskos;
  • ryšulėlis žolelių.

Varškę sutrinkite šakute iki smulkių trupinių. Įdėkite kiaušinį, smulkintas žoleles ir druską. Suberkite miltus – priklausomai nuo varškės kokybės, jų gali prireikti daugiau arba mažiau. Užmaišykite vientisą tešlą ir iš jos gaminkite sūrio pyragėlius.

Taip pat skaitykite:

Patiekalą sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepkite 180° įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas gali skirtis, bet vidutiniškai iš kiekvienos pusės kepama po 15 minučių.

Vietoj miltų sūrelius orkaitėje galima kepti ir su manų kruopomis. Tokie gaminiai gaunasi puresni ir traškesni.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai