Iš visų išbandytų metodų sėkmingiausias buvo acto variantas.
Nukopijuota nuoroda
Kaip tobulai paruošti bulves / Koliažas My, nuotr. unsplash.com
Išmoksite:
- Jums reikės tik vieno pažįstamo virtuvės ingrediento, kad tai pagamintumėte
- Du valgomuosius šaukštus paprasto baltojo acto įpilkite į vandenį ir užvirinkite bulves.
Atskleista paprasta paslaptis, kaip pasigaminti tobulai traškias bulves su minkštu ir erdviu viduriu – jums tereikia vieno gerai pažįstamo virtuvės ingrediento.
Jus gali sudominti: Kaip tinkamai išvirti bulvių košę: virėjas pasidalijo svarbia paslaptimi.
Ilgą laiką virėjai eksperimentavo įvairiais būdais – naudojo gyvulinius riebalus, alyvuogių aliejų arba kelias valandas mirkė bulves sūriame vandenyje, rašo „Express”.
Tačiau vienas iš jų rado itin veiksmingą metodą. Ir jis pasirodė esąs gana naudingas.
Jis į vandenį įpylė du valgomuosius šaukštus paprasto baltojo acto, užvirė bulves ir virė tol, kol jos tapo minkštos – kol gumbus buvo galima lengvai pradurti šakute.
Po 12 minučių virimo vandenį nuleidau ir leidau bulvėms pastovėti dar 3-4 minutes, kad išgaruotų drėgmės perteklius. Tai svarbu: garai padeda išdžiovinti bulvių paviršių ir paruošia jį traškumui.
Įdomūs faktai apie bulves / My
Tuomet bulvės buvo stipriai suplaktos sietelyje – dėl skylučių paviršiuje susidaro šiurkšti tekstūra, todėl plutelė tampa ypač traški.
Tuomet bulvės vienu sluoksniu buvo dedamos į keptuvės krepšį ir kepamos 22 minutes. Rezultatas pranoko lūkesčius: išorėje – apetitą kelianti auksinė plutelė, o viduje – švelnus, orus minkštimas.
Iš visų išbandytų būdų sėkmingiausias buvo acto variantas.
Kaip paruošti bulves su apetitą keliančia traškia plutele: kulinariniai patarimai
Daugelis žmonių įsitikinę, kad norint išgauti tobulai traškias bulves, reikia jas iškart kepti, tačiau tai nėra visiškai teisinga. Pasak eksperto, yra paprastas būdas pasiekti geriausią tekstūrą be didelių pastangų.
Jis paaiškino, kad prieš kepant bulves reikėtų jas šiek tiek apvirti.
„Svarbiausia bulves iš anksto virti 3-5 minutes. Tai yra svarbiausia, kad kepdamos jos būtų tikrai traškios”, – aiškino šefas.
Žiūrėkite vaizdo įrašą – kaip pasigaminti skanių keptų bulvių:
Anksčiau Myas rašė apie tai, kad šefas pasidalijo unikaliu bulvių košės receptu. Garsus virtuvės šefas atskleidė neįprastą bulvių košės gaminimo būdą, kurį žino tik nedaugelis.
Prisiminkite, anksčiau Myas rašė apie šimtaprocentinį bulvių atsargų taupymo būdą. Ar galima gaminti iš vangių bulvių – kai negalima valgyti senų bulvių.
Daugiau naujienų:
Apie šaltinį:
. – tai Didžiosios Britanijos naujienų svetainė, susijusi su laikraščiu „Daily Express”, kuris yra vienas seniausių bulvarinių laikraščių Jungtinėje Karalystėje. Svetainė priklauso žiniasklaidos bendrovei „Reach PLC”, kuriai priklauso ir kiti populiarūs leidiniai, pavyzdžiui, „Daily Mirror” ir „Daily Star”.
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad praneštumėte apie ją redakcijai.

