3 burnoje tirpstančių pyragaičių receptai: klasikiniai, su vyšniomis ir net be šokolado

Tinkamai paruoštas pyragėlis tirpsta burnoje ir pripildo namus nuostabaus skonio.

Brownie yra neįtikėtinai šokoladinis receptas / koliažas My, nuotrauka depositphotos.com

Nedaugelis žmonių nėra bandę ar bent girdėję apie neįtikėtinai šokoladinį desertą brownie.

Pradėkime nuo to, kas išrado brownie, kuris laikomas klasikiniu amerikietišku kepiniu. Manoma, kad brownie atsirado Čikagoje gyvenusios visuomenininkės Bertos Palmer dėka. 1893 m. ji paprašė savo konditerio pagaminti desertą, kurį būtų galima pakuoti į pasaulinėje parodoje moterims skirtas pietų dėžutes.

Nors konditerio pavardė neišliko, žinoma, kad jis šokoladinį desertą padengė vanilės ir abrikosų glajumi ir apibarstė riešutais. Dėl to brownie tapo plačiai žinomas ir daugelis kepėjų sukūrė savo šio kepinio versijas.

Paruošėme tris šokoladinio deserto variantus.

Pyragėliai – klasikinis receptas

Šį pyragėlį galima laikyti pagrindiniu pyragėliu. Jam pagaminti reikia:

  • 200 g juodojo šokolado (50-60 %);
  • 110 g sviesto;
  • trys kiaušiniai;
  • 180 g cukraus;
  • trečdalis arbatinio šaukštelio druskos;
  • 80 g miltų;
  • 25 g kakavos miltelių;
  • šaukštelis vanilinio cukraus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Geriausia tai daryti trumpais impulsais po dešimt sekundžių. Būkite atsargūs, kad šokoladas nesusitrauktų.

Kiaušinius, vanilę, druską ir cukrų plakite mikseriu iki purumo. Supilkite šokolado ir grietinėlės mišinį ir išmaišykite. Persijokite kakavą ir miltus ir atsargiai išminkykite iki vientisos masės.

Geriausia šį desertą gaminti 20 x 20 cm kvadratinėje formoje. Ją išklokite pergamentu ir patepkite aliejumi. Supilkite į ją tešlą ir išlyginkite mentele.

Atskirai verta paminėti, kiek laiko reikia kepti pyragėlius. Paprastai tai trunka apie 20-25 minutes. Patikriname dantų krapštuku – jis turi būti drėgnas, nes tokia yra šio deserto tekstūra. Kepimo laiką galite dar keisti, kad pyragas būtų drėgnesnis arba sausesnis pagal savo skonį. Pyragą visiškai atvėsiname ir tada jį išimame. Supjaustykite kvadratėliais ir patiekite. Jei norite, galite papuošti cukraus pudra ir mėtomis.

Pyragėliai su vyšniomis

Tai įdomesnis variantas, kai sodrus ir tirštas pyrago skonis nuspalvinamas uogų rūgštumu. Jam imame:

  • 200 g juodojo šokolado;
  • 250 g konservuotų vyšnių;
  • trys kiaušiniai;
  • 60 gramų sviesto;
  • 140 g miltų;
  • 200 g cukraus;
  • 45 g kakavos miltelių;
  • žiupsnelis druskos.

Pereikime prie to, kaip pagaminti pyragėlius. Vyšnias suberkite į sietelį. Keptuvėje maišydami ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Kol masė atvės, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dubenyje plakite kiaušinius ir cukrų, kol taps purūs ir šviesūs. Sumaišykite su šokolado dalimi.

Taip pat skaitykite:

Supilkite persijotus miltus, druską, kakavą ir išmaišykite iki vientisos masės. Į tešlą sudėkite pusę vyšnių ir išmaišykite.

Kepimo indą išklokite pergamentu ir patepkite riebalais. Paskleiskite tešlą, išlyginkite mentele ir ant viršaus užberkite likusias uogas.

Kepkite apie 30-40 minučių. Atsižvelkite į tešlos būklę.

Biudžetiniai pyragėliai – receptas su kakava

Šokoladas nuolat brangsta, tačiau tai ne priežastis atsisakyti šio nuostabaus deserto. Galite tiesiog vartoti daugiau kakavos. Tačiau turėtumėte atsižvelgti į tai, kad pyragas bus mažiau saldus nei su šokoladu. Pasirinktinai galite vartoti daugiau cukraus. Šiam pigesniam brownie receptui pagaminti imame:

  • 150 g sviesto;
  • 250 g cukraus;
  • 65 g kakavos miltelių;
  • du kiaušiniai;
  • 70 gramų miltų;
  • šaukštelis vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos.

Įkaitinkite orkaitę iki 165 laipsnių (režimas nuo viršaus iki apačios). Išklokite formą kepimo pergamentu ir patepkite ją riebalais.

Vandens vonelėje ištirpinkite kubeliais supjaustytą sviestą su cukrumi, druska ir kakava. Retkarčiais pamaišykite. Nesibaiminkite tirštos konsistencijos, ji turi būti.

Leiskite mišiniui atvėsti. Po vieną įmuškite kiaušinius ir vanilę, išmaišykite iki vientisos masės, tada suberkite miltus ir vėl išmaišykite.

Supilkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių ir kepkite apie 20-25 min.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai